logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Lortedagen, mentaltræning og Søren A på fodboldtur

Fodboldministeriet: Lortedagen, mentaltræning og Søren A på fodboldtur

Landsholds-Lars Jacobsen havde en lortedag med regn, tandlægebesøg og lunkne kondivand. Men i Fodboldministeriet er det ikke nødvendigvis skidt at møde sur op. Ministeriet får vendt både mentaltrænere, trænere (og deres pondus) og naturligvis Søren Andersen og en helt særlig klausul. Lyt med i 7. afsnit.

Af Christian Wolny og Sture Sandø

”I dag er en lortedag”. Længere er den ikke for Lars Jacobsen, da optagelsen til 7. afsnit af Fodboldministeriet starter. Alt er galt. Lige fra lunkne dåser Faxe Kondi til landskampe, tandlægebesøg og hvad ugen ellers har budt den gnavne pensionistback på. Wolny og Producer-Sture gør en indsats for at få humøret op i Pirlos Hule, men det er den måske hårdeste kamp de to endnu har været involveret i. Kun mødet med Klaus Berggreen under eremitageløbet trækker et lille smil på Jacobsens læber, når han tænker sin uge igennem.

Debatten om mentaltrænere i fodbold kan Landsholds-Lars dog godt mande sig op til. Sådan en har han selv brugt og fik noget godt ud af det. Og det er i dag mere udbredt i dansk fodbold, end de fleste går rundt og tror, fortæller han. Men godt humør er der ikke tale om. Heller ikke snakken om, hvorfor personlighed og udstråling på kort sigt er vigtigere end faglige kompetencer hos en træner, når han starter i en ny klub gør Lars opstemt, selv om han ruller sig ud og fremhæver Alexander Zorniger som et godt eksempel på påstandens holdbarhed. Landsholds-Lars quiz’en har aldrig gjort hovedpersonen glad. Det havde den selvfølgelig også svært ved i denne uge, hvor du også kan høre ministeriets svar til lytterspørgsmål – ikke mindst det om, hvilke ting de ville ændre i fodbold, hvis de havde frie hænder, kaster en god snak af sig.

Sidste skud i bøssen, for at få Jacobsen i godt humør, er trumfen over alle trumfer i Søren Andersen news med tilhørende anekdoter om Ministeriets yndlingslegende også kendt som ”Mandarinen”. De skuffer som sædvanligt aldrig, og måske, bare måske, ender Lars alligevel med at gå glad hjem. Alt sammen får du i 7. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller I-pad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Topfoto: Getty Images

Zorniger i stort podcast-interview om Brøndbys nutid og fremtid

Zorniger i stort podcast-interview om Brøndbys nutid og fremtid

Mediano PL: Er Klopp den nye Bill Shankly i Liverpool?

Mediano PL: Er Klopp den nye Bill Shankly i Liverpool?