logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

AGF-podcast: 'Det nye AGF' – hvad er der sket siden turnaround'et?

AGF-podcast: 'Det nye AGF' – hvad er der sket siden turnaround'et?

Hvor har AGF rykket sig hen siden det såkaldte turnaround i 2014? Hvor meget kan man redde med en billet til pokalfinalen? Og hvilke egenskaber er vigtige for en træner, der skal blive en succes i Aarhus? 1. november udkommer bogen 'I troed' vi var døde og borte' og i den anledning zoomer vi ind på AGF.

Af Sture Sandø

Vi skriver februar 2014, og AGF har netop tabt 1-4 til AaB i pokal-kvartfinalen efter en forfærdelig indsats på banen. Det blev cheftræner Peter Sørensens sidste kamp i spidsen for AGF, og assistenten Jesper Fredberg blev sat ind som hans afløser – han var uprøvet, men i AGF havde ingen forestillet sig, at holdet kunne komme i nedrykningsfare. Herefter fulgte et elendigt forår, hvor AGF sluttede af med at tabe 11 kampe på stribe og ryge direkte ned i 1. Division. Det var klubbens tredje nedrykning på otte år, og noget måtte gøres. Med bestyrelsesformand Lars Fournais i spidsen igangsatte man et såkaldt turnaround.

Men hvad er der sket i AGF siden sommeren 2014? I anledning af udgivelsen af bogen ’I troed’ vi var døde og borte’ der udkommer d. 1. november på Historia Forlag bruger vi en time på, at se nærmere på AGF gennem de sidste par år. I selskab med bogens forfatter, Jesper Harborg og AGF-romantiker og forfatter bøgerne ’Jeg er nummer 11’ og ’Aarhus i hjertet’, Søren Højlund Carlsen, vender vi sæsonerne der er spillet siden ’Det nye AGF’ blev en realitet.

Det bliver blandt andet diskuteret, om Morten Wieghorst var det rigtig valg som cheftræner? Om det var den rigtige beslutning at fyre ham igen for at ansætte Glen Riddersholm? Hvad identiteten, selvforståelsen og ambitionerne betyder i en klub som AGF, og hvad det har gjort ved holdet, at 35 spillere har fået debut siden foråret 2014 (heraf er de 16 væk igen). Panelet tager også den aktuelle målsætning om top 6 op til debat og diskuterer, hvad pokalfinalen har haft af betydning klubben og dens fans.

Lyt med i denne special og bliv klogere på klubben, der ikke har vundet noget i mere end tyve år, men forventningerne alligevel altid er i top.

Så meget er sket på bare ét år med Jürgen Klopp: Liverpool drømmer igen om storhed

Så meget er sket på bare ét år med Jürgen Klopp: Liverpool drømmer igen om storhed

20 år i samme job: Fra Arsène Who til enehersker i Arsenal

20 år i samme job: Fra Arsène Who til enehersker i Arsenal