logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Homoseksuelle i fodbold, omklædningsrummets hemmeligheder og da broen var oppe for Søren A

Fodboldministeriet: Homoseksuelle i fodbold, omklædningsrummets hemmeligheder og da broen var oppe for Søren A

Der er både tabuer og anekdoter på programmet, når Fodboldministeriet for 9. gang folder sig ud. Landsholds-Lars er oplagt og stemningen bliver løftet betragteligt i quiz'en, der denne gang er i et nyt format.

Af Christian Wolny og Sture Sandø

Fodboldministeriet er på banen med 9. udgave af podcasten. Her tager Lars Jacobsen og Christian Wolny fat på nogle af de hemmeligheder og tabuer, der stadig omgiver elitefodbolden i dag. For eksempel kan du høre om, hvad der egentlig foregår i fodboldspillernes åbne kontorlandskab i omklædningsrummene rundt omkring. Landsholds-Lars giver flere eksempler på, hvordan spillerne laver numre med hinanden – både de sjove af slagsen og dem, der måske gik lidt over stregen. Vigtigheden af rummeligheden i spillernes eget kontor understreges også, når der snakkes om for eksempel religiøse holdkammerater eller spillere, der i perioder kan have store personlige problemer.

”Et omklædningsrum er jo ikke længere et sted, hvor der kastes med entrecote-bøffer på væggene. Der er plads til alle, og tingene har ændret sig meget i forhold til for 20-30 år siden.” Der debatteres også om det måske allerstørste tabu i fodboldens verden, når der tages hul på snakken om homoseksuelle i fodbold. Her mener Lars Jacobsen blandt andet at ethvert omklædningsrum og hold i dag vil kunne rumme en eller flere homoseksuelle holdkammerater, men samtidigt forstår han sagtens, at ingen endnu selv har haft lyst til at springe ud som de første. Lars fortæller også om dengang han rent faktisk havde en homoseksuel holdkammerat, der ikke havde lyst til at fortælle offentligheden om det, så længe han var professionel fodboldspiller. Landsholds-Lars quiz’en tager en helt overraskende drejning, og Wolny lader til hurtigt at fortryde, at han har ændret formatet op til denne episode.

I Søren Andersen News er der endnu en herlig anekdote om Fodboldministeriets yndlingslegende fra 90’ernes Superliga. Denne gang fra Århus. Og så er der også lidt teknisk hjælp fra Producer-Sture til Lars’ mor, som har en klage omkring besvær med aflytning af podcasten. Den behandler panelet naturligvis med største omhu og seriøsitet, så der ikke bliver ballade med Landsholds-Lars bagland på Fyn. Alt sammen får du i 9.udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller I-pad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Mediano PL: Er Mourinho ikke 'Special' mere?

Mediano PL: Er Mourinho ikke 'Special' mere?

Mediano Superliga: Niels Frederiksen om de store provinsbyer uden for top 6, hvortil kontinuitet er nøglen

Mediano Superliga: Niels Frederiksen om de store provinsbyer uden for top 6, hvortil kontinuitet er nøglen