logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Klubflytteri og Søren Andersen på golfbanen pt. II

Fodboldministeriet: Klubflytteri og Søren Andersen på golfbanen pt. II

Kan man flytte en fodboldklub? Altså sådan rent fysisk. Hvor meget betyder det, at familien trives, når man spiller i udlandet? Og har det direkte indflydelse på, hvilken klub man ender i? Lyt med i 10. udgave af Fodboldministeriet, hvor Landsholds-Lars også skal forsøge at hente sit tredje point i quizzen, og hvor vi tager endnu tur med Søren Andersen på golfbanen.

AF CHRISTIAN WOLNY OG STURE SANDØ

Så fejrer Fodboldministeriet sit første jubilæum. Podcast nummer 10 er nemlig på banen, selv om optagelsen blev en hård fødsel. Især for alderspræsidenten Christian Wolny, der pludselig befandt sig i selskab med en halvnøgen Lars Jacobsen, som smed tøjet fordi han svedte og havde det varmt efter noget han kalder cardio træning, Producer-Sture iført en jagtkasket og lydmanden Terkel i et hipstersuit.

Heldigvis kunne alle deltagerne stadig levere indlevelse. Ikke mindst i debatten om, hvorvidt det er muligt at flytte en fodboldklub. Altså rent fysisk flytte den fra et sted til et andet for eksempel ved at skifte hjemmebane, som West Ham har gjort i denne sæsons Premier League med store problemer til følge. Landsholds-Lars giver et personligt indblik i, hvad West Ham er for en klub og, hvad den betyder for det lokalområde, den nu har forladt, til fordel for den nye og fashionable bydel i Stratford, hvor det store og moderne olympiske stadion nu er ”hjem” for klubben men nok aldrig bliver det for den store, stolte og hårdt prøvede fanbase.

Landsholds-Lars var flyvende i sidste uges Lars Jacobsen-quiz og krævede nærmest en højere sværhedsgrad i sin kådhed over triumfen. Hvordan mon det så går, når alle spørgsmålene i denne uges quiz kommer fra en kamp, som hovedpersonen tilsyneladende selv helt har glemt?

Ministeriet diskuterer også, hvor stor en del familien egentlig er for en fodboldspillers karrierevalg, og evne til at levere på banen, i udlandet. Og konklusionen bliver klart, at det nok er mere, end de fleste går og tror. Begge emner i jubilæumsversionen er for øvrigt baseret på to af de mange gode spørgsmål, som lytterne har stillet til Wolny og Jacobsen.

I Søren Andersen News er der denne gang en anekdote fra legendens tid i Aalborg, hvor der både blev scoret mål, lavet stopfinter og spillet golf. Især det sidste er noget, de husker i Nordjylland, når det er mandarinen, der huserede på de lokale golfbaner.

Alt sammen får du i 10. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

FOTO: Nolwenn Le Gouic / GETTY IMAGES

Mediano CL: Der var en mening med Guardiolas mærkværdige eksperimenter mod Barcelona

Mediano CL: Der var en mening med Guardiolas mærkværdige eksperimenter mod Barcelona

Glinvads La Liga-klumme:  Paco, kineserne og Granadas frie fald

Glinvads La Liga-klumme: Paco, kineserne og Granadas frie fald