logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast: Michael Laudrups trænerjob i Qatar - er kritikken berettiget?

Podcast: Michael Laudrups trænerjob i Qatar - er kritikken berettiget?

Et nyt job i ørkenstaten Qatar har fået kritikken til at hagle ned over Michael Laudrup. For er det ikke at blåstemple et diktatur, når man drager derned igen? Jakob Kvist, direktør og forfatter til Laudrup-biografien “Ambassadøren” og Peter Brüchmann diskuterer.

 

Af Jacob Staehelin

Michael Laudrup har fået kærligheden at føle i danske medier og især på de sociale ditto efter sit skifte til Qatar-klubben Al Rayyan. Vi giver plads til diskussionen i denne podcast, hvor forfatteren til den roste Laudrup-biografi “Ambassadøren”, Jakob Kvist, gæster Medianos studie, hvor også Peter Brüchmann har indfundet sig.

Og ifølge Jakob Kvist, så er det en unfair behandling, Michael Laudrup har fået. For det giver ikke mening, at man udelukkende fokuserer på Laudrups handling - men det har Michael Laudrup bare ikke formået at forklare.

Hør hans råd til, hvad Michael Laudrup burde have sagt, så han lettere kunne have modgået kritikken. Hør Kvists bud på, hvordan Laudrup kan rejse sig igen. Og hvad Facebook har af betydning for, at det denne gang er eksploderet mellem hænderne på Laudrup. 

Peter Brüchmann slår derimod på, at man netop som fodboldspiller har et særligt ansvar, fordi man har en stemme, tusinder vil lytte til.

- Laudrup tager lige nu skraldet for mange andre. Hvad med Zinedine Zidane, der for millioner af Euro, bakkede Qatars kontroversielle VM-bud op? Hvad med Pep Guardiola, vorherre på fodboldkloden, der blev spekuleret til at være Qatars landstræner i 2022 og hvad med alle de andre, der ikke siger noget som helst, siger Brüchmann og peger på FCKs Tom Høgli som en spiller, der har stærke holdninger og tør ytre dem.

Skiftet til Al Rayyan er også et farvel til de største klubber i fodboldens verden, mener Michael Laudrup selv. Men det betyder ikke, at Michael Laudrups karriere som træner har været i nærheden af en fiasko, mener Jakob Kvist.

Hør hans bud på, hvad der kendetegner Michael Laudrups karriere, og hvorfor den nuværende ledelse i DBU er den største forhindring for tage jobbet som landstræner. 

Foto: Al Rayyan

 

Tilbageblik: Cuba mod USA - den forbudte kamp

Tilbageblik: Cuba mod USA - den forbudte kamp

Podcast: Den ultimative guide til Polen-Danmark - Her er Hareides nøgler

Podcast: Den ultimative guide til Polen-Danmark - Her er Hareides nøgler