logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Mandskabspleje, statistikker og da producer-Sture stoppede med fodbold

Fodboldministeriet: Mandskabspleje, statistikker og da producer-Sture stoppede med fodbold

Fodboldministeriet er tilbage i vant format. Landsholds-Lars gør os klogere på "god mandskabspleje" og giver sin mening om tal og statistikker klart tilkende. Quizzen er naturligvis også tilbage, og så tages en vemodig afsked med et æresmedlem. Desuden bliver der kastet lys over, hvorfor Producer-Sture sidst spillede en fodboldkamp for mere end 10 år siden.

Af Christian Wolny og Sture Sandø

12. udgave af Fodboldministeriet er klar til download med store omvæltninger i indholdet. Podcastens absolutte favorit og æresmedlem, Søren Andersen kysses farvel. Stemningen falder drastisk i studiet, da beslutningens alvor rammer, men heldigvis redder Landsholds-Lars dagen, da han hiver en anden legende op af lommen med anekdoter.

Inden da havde Ministeriet diskuteret, hvorfor alle de statistikker og tal, som efterhånden er over det hele i elitefodboldens verden, i virkeligheden er fuldstændig ligegyldige. Kun tal og målinger fra træning har reel værdi for spillerne selv, fortæller Lars Jacobsen, der også snakker om dengang han havde en træner i England, som udelukkende vurderede sine spilleres indsats ud fra statistikker og tal efter kampene.

Også begrebet ”god mandskabspleje” tages under behandling. En frase der ofte benyttes omkring fodbolden, men hvad betyder den egentlig? Og hvor vigtig en del af trænerens arbejde og evner er mandskabspleje? Hør eksemplerne på dem, der håndterer den svære disciplin godt. Og hvor der ligger risici og lurer i en trup, når balancen ikke findes. Så har Fodboldministeriet nu også oplevet sit første grineflip, da hverken Lars eller Wolny kan holde tårerne fra at løbe ned af kinderne, da Producer-Sture fortæller, hvorfor han spillede sin sidste kamp for 10 år siden og ikke har deltaget i en fodboldkamp efter den dag.

Landsholds-Lars quiz’en bliver efterhånden en værre og værre oplevelse for hovedpersonen selv. Denne gang omhandler den ellers en vunden finale og starter med forrygende stemning og en fuldtræffer. Begge dele fortager sig dog hurtigt og afløses af den sædvanlige dårlige stemning.

For en gangs skyld er optagelsen foretaget uden hjælp fra lydmand Terkels kyndige hænder. ”Alf” havde nemlig meldt sig syg med feber, men Landsholds-Lars købte den ikke. Han er ikke i tvivl om, at sygemeldingen hænger sammen med skyderiet aftenen forinden i sidste afsnit af Bedrag.

Alt sammen får du i 12. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

La Liga podcast: Stor optakt til Atletico Madrid-Real Madrid

La Liga podcast: Stor optakt til Atletico Madrid-Real Madrid

Mediano Superliga: Hvis Michelsen rejser til Stockholm og hvis Peter Sørensen bliver dømt, så...

Mediano Superliga: Hvis Michelsen rejser til Stockholm og hvis Peter Sørensen bliver dømt, så...