logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano PL: Stor optakt til Manchester United - Arsenal

Mediano PL: Stor optakt til Manchester United - Arsenal

Der var engang hvor Premier League var noget Manchester United eller Arsenal vandt. Det var dengang Tony Adams, Roy Keane, Patrick Viera og Peter Schmeichel var i startopstillingerne, og transferbeløbene virkede rimelige. Niels Harild og Kian Fonoudi varmer op til weekendens opgør mellem Manchester United og Arsenal, og tager os tilbage til dengang hvor de største stjerner lå i sprit, og den 'franske revolution' ændrede det hele.

Af Daniel Sichlau

“Først tænkte jeg:
Hvad ved han om fodbold? Han har briller og taler ikke engelsk”
— Tony Adams om Arsené Wenger

Tony Adams' citat siger det hele. Wenger var en alien, da han kom til Arsenal. Hentet i den japanske J-League, hvor han havde stået i spidsen for Nagoya Grampus Eight. Nu skulle han omdanne George Grahams 'Boring Arsenal' og give den hæderkronede London-klub sin selvrespekt tilbage. For at komme helt til tops krævede det dog, at klubben kunne bide skeer med Sir Alex Fergusons toptunede mesterskabsmaskine. Kimen til en historisk periode i den bedste engelske række var lagt. 

Engang var de fjender, nu er de venner. Arsené Wenger og Sir Alex Ferguson har travlt på sidelinjen. Foto: Getty Images

Opgørene mellem Manchester United og Arsenal bød på høj intensitet, uhørt flot teknisk fodbold og infights. Hvem husker ikke Roy Keane og Patrick Vieras fjendtlige sammenstød? Sammenstød der senere er blevet foreviget i dokumentaren 'Best of Enemies', som du selvfølgelig skal se eller gense efter du har hørt denne udsendelse.

I udsendelsen ser vi også nærmere på den sportslige og økonomiske udvikling i Premier League. En udvikling der kom som følge af Arsenal og Manchester Uniteds konstante søgen efter forbedring, men som også var med til at styrke ligaens konkurrenceevne indadtil. 

I starten af nullerne ankom en russisk rigmand og en selvsikker portugiser og skubbede til magtforholdet i Premier League. José Mourinho var ankommet, og hans opførsel flugtede ikke altid med Gentleman Wengers verdensbillede. Endnu en personlig rivalisering var skabt, og den indbyrdes statistik mellem de to managers, er stadig rædselsfuld læsning for Arsené, der endnu ikke har formået at vinde over José. I den kommende weekend er det dog Arsenal der har den gode hånd mod et sløjt kørende United-mandskab, der stadig savner Mourinhos magiske touch.

Udsendelsen byder også på stribevis af personlige anekdoter fra panelet, observationer og skøre historier fra livet som professionel fodboldspiller. Kian Fonoudi fortæller blandt andet om dengang, hvor han måtte løbe udenfor i bare tæer, for at rette på parabolen, når der ikke var signal til Canal+ inde i stuen, mens Niels Harild kunne berette om venner, der måtte slæbe flere kilo udstyr med, hvis kampen skulle ses hos ham.

Hør også Ray Parlours udlægning af Arsenals Pre-season, inden 97-98-sæsonen, hvor Steve Bould bestilte intet mindre end 35 pints til gutterne...
Det er Mediano PL Special, og den er klar i dit podcastfeed netop nu. 

Programmet præsenteres i samarbejde med vores partner Oddset. Vær med i 'DM i Oddset'. Tilmeld dig på danskespil.dk/oddsdm og læs mere om konkurrencen.

Foto i artiklen: Getty Images

Pogba og de store forventninger

Pogba og de store forventninger

Serie A podcast: Stor optakt til Milan-Inter

Serie A podcast: Stor optakt til Milan-Inter