logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Chapecoense Special - Da en tragedie ramte brasiliansk fodbold

Chapecoense Special - Da en tragedie ramte brasiliansk fodbold

Fodboldens verden blev ramt af en ufattelig tragedie, da størstedelen af det brasilianske hold Chapocoense mistede livet i et flystyrt  tirsdag. I denne ekstraudsendelse fortæller de dygtige folk fra Brasserpod om holdet, der overraskede alle, og hvad fremtiden skal bringe en klub, der har mistet alt.

 

Af Andreas Knudsen og Peter Arnholdt

Brasiliansk fodbold blev i denne uge ramt af en stor tragedie, da et fly med ledere og spillere fra Chapecoense styrtede ned lidt uden for Medellin i Colombia. Den lillle klub fra Chapecó var på vej mod sin største kamp nogensinde, finalen i Copa Sudamerica.

Men der bliver ingen finale. Chapecoenses eventyr på den sydamerikanske scene fik med flystyrtet en brat slutning. 19 ud af 22 spillere mistede livet, og hele trænerstaben omkring holdet er også udslettet.

I denne Chapecoense-special kigger vi på klubben, som har overrasket alt og alle i Brasilien. Vi beskriver, hvad Chapecoense er for en klub og forklarer, hvordan de er nået så langt på så kort tid. Vi skal også se på, hvordan reaktionerne har været på ulykken og sidst og ikke mindst: Hvordan ser fremtidsperspektiverne ud for klubben, som med flytragedien følger i det tragiske spor på klubber som Torino og Manchester United.

Brasserpod er en danskerduo bestående af Andreas Knudsen og Peter Arnholdt. Andreas er Brasiliens-ekspert med rødder i sambalandet og bestyrer blandt andet Flamengos danske hjemmeside flamengo.dk, mens Peter arbejder som scout og journalist med bopæl i Brasilien.

Foto: Hauler Andrey / Getty Images

Den store optakt til El Clasico: Knockout-risiko på Camp Nou

Den store optakt til El Clasico: Knockout-risiko på Camp Nou

Mediano PL: Au revoir Monsieur Alan?

Mediano PL: Au revoir Monsieur Alan?