logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Stor temaudsendelse om taktik: Kan Conte, Klopp, Pochettino og Guardiola revolutionere Premier League

Stor temaudsendelse om taktik: Kan Conte, Klopp, Pochettino og Guardiola revolutionere Premier League

Mediano Special Podcast: Kan Conte, Guardiola, Klopp og Pochettino flytte fodboldens taktiske epicenter til England og Premier League? Og er det, der for ikke så lang siden var fodboldens visionsmæssige u-land ved at blive et nyt arnested for spillemæssig inspiration?

 

Af Peter Brüchmann

I årtier var det Holland, Spanien og Italien, man kiggede mod for ny inspiration i fodboldens verden. Ajax Amsterdam, AC Milan og FC Barcelona under først Cruyff og siden Josep Guardiola var den guldgrube, som fodboldtrænere over hele verden orienterede sig imod for ny inspiration. Så flyttede Guardiola fascinationen med til Bayern München, mens Luis Enriques MSN blev en kilde for stadig spansk beundring.

Men nu begynder flere og flere at kigge mod England og Premier League - og ikke længere bare for at beundre Arsene Wengers visioner med Arsenal eller Alex Fergusons dynasti af stærke karakterer i Manchester United. 

To af de største danske trænerkapaciteter, Mads Davidsen fra Shanghai SIPG og FC Nordsjællands nye tekniske direktør Flemming Pedersen, tager os i denne udsendelse gennem stederne for den aktuelle taktiske inspiration. Mads Davidsen har netop været på en større inspirationsturne hos Manchester City, Napoli, Liverpool, Le Havre, Barcelona og Roma, hvor han blandt andet har fulgt Citys arbejde med Josep Guardiola i spidsen samt på helt tæt hold Maurizio Sarris arbejde i Napoli.

Men både Davidsen og Pedersen peger dog et andet sted, hvis de bliver spurgt om, hvor de lige nu helst vil tilbringe en uge for at hente fodboldmæssig inspiration:

- Så vil jeg tage til Chelsea for at følge Antonio Conte og hans 3-5-2 med presfodbold. Vi var tæt på Conte sidst, jeg var i FC Nordsjælland, hvor vi mødte Juventus i Champions League, og jeg besøgte siden Juventus. Det er noget af det mest spændende lige nu, siger Flemming Pedersen.

- Jeg er enig. Jeg ville også vælge Chelsea. Vores læge i Shanghai er også læge for det italienske landshold og kan beskrive Contes metoder udførligt. Men jeg ville nok også kigge forbi Madrid og Diego Simeone, som i mine øjne er verdens bedste defensive træner - måske sammen med Conte, siger Mads Davidsen.

I denne store temaudsendelse om fodboldens aktuelle og især taktiske udvikling ser vi på fodboldens brændpunkter lige nu og hvilke tendenser, der tegner fodbolden - især internationalt, men også herhjemme.

Således peger Flemming Pedersen på den manglende udvikling i Superligaen, når han bliver spurgt om, hvad der har overrasket ham mest ved at komme tilbage til Danmark efter flere år i Bundesligaen hos Mainz og i Championship hos Brentford.

Hør i denne udsendelse også:

  • Hvad mener Davidsen og Pedersen om den aktuelle fodbolddebat, når de følger medier og analyser i forbindelse med tv-transmissionerne.
  • Hvor er de mest interessante defensive strategier lige nu - og hvad er det med de presfælder, der lykkes så godt for Diego Simeone og Jürgen Klopp?
  • Hvem er lige nu Superligaens bedste bud på en dansk Diego Simeone?
  • Er 4-4-2 systemet ved at forsvinde?
  • Er den klassiske 10'er død eller er der blot fornyelser af rollen igang? Og gælder det samme for den klassiske 9'er?
  • Hvorfor kommer der ikke flere danske trænere til udlandet?
  • Er danske spillere bedre uddannet end talenter i andre lande?
  • Og meget mere.

Hør også Medianos podcast om talentudvikling, hvor Divisionsforeningens Ole Bjur, Danmarks U21-landstræner Niels Frederiksen og tidligere anfører og akademi-chef i FC København Michael Mio Nielsen diskuterer aktuel dansk talentudvikling. Den er klar i din podcast-app senere i denne uge.

Foto: Getty Images/Laurence Griffiths

Fankultur Special: FC København og Parken

Fankultur Special: FC København og Parken

Superliga podcast - Hvem har lavet efterårets største præstation: Ståle Solbakken eller Alexander Zorniger? Og er det slut for Thorup?

Superliga podcast - Hvem har lavet efterårets største præstation: Ståle Solbakken eller Alexander Zorniger? Og er det slut for Thorup?