logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Football Leaks: Der kommer flere danske navne

Football Leaks: Der kommer flere danske navne

Football Leaks er fodboldens svar på WikiLeaks, og i disse uger bliver den mørke afkrog af sportens maskinrum afsløret. Senest har Michael Laudrup og hans agent Bayram Tutumlu været i søgelyset, men der er flere danske navne på vej.
Hør med, når Politikens journalist Jeppe Laursen Brock fortæller om arbejdet med Football Leaks' lækage fra de første små afsløringer til den helt store bølge som ramte i starten af december, og som fortsætter helt indtil juleaften.

Af Daniel Sichlau

18,6 millioner. Så mange dokumenter fik Der Spiegels journalist Rafael Buschmann overdraget fra den anonyme 'John', der står bag Football Leaks. Dokumenterne rummer alt fra pasoplysninger til kontrakter og ægteskabspagter. De indeholder dog også oplysninger om aftaler, der bevæger sig ud i en juridisk og etisk gråzone. Senest eksemplificeret ved afsløringerne af Michael Laudrups agent Bayram Tutumlus transaktioner i og omkring Premier League-klubben Swansea City.

For at forstå Football Leaks fra de drypvise lækager til den store bølge, har Mediano besøgt Jeppe Laursen Brock, der er journalist på Politiken, og en af de to journalister der har arbejdet med afsløringerne af hhv. Ronaldos mulige skatteunddragelse til Tutumlus favorable aftale med Swansea City.

Er Laudrup/Tutumlu-afsløringerne de eneste med dansk islæt? Til spørgsmålet om hvorvidt der er andre danske navne end Michael Laudrup i Football Leaks svarer Jeppe Laursen Brock: 


Ja det er der. Vi kommer til at køre flere historier, og der vil komme flere danske tråde.
— Jeppe Laursen Brock, journalist på Politiken

En interessant udmelding, som Mediano selvfølgelig vil følge op på i den kommende tid, når Politiken fortsætter afsløringerne.

Hør desuden Jeppe Laursen Brock svare på spørgsmålene om hvorvidt den lukkede kreds af undersøgende journalister kan vide sig sikre på, at de opsnapper alle historier? Hvorfor den brede offentlighed ikke får adgang til databasen med oplysninger fra Football Leaks, ligesom vi så det med Panama Papers? Og sidst, men ikke mindst, om hvordan Laursen Brock og co. kan vide sig sikre på at  'John' har rent mel i posen.

Tak til Politiken for lån af lokale til optagelse af denne udsendelse.

Foto: Ben Hoskins / Getty Images

Fankultur Special: Hvordan vi løser Superligaens tilskuerkrise? Jo ser du...

Fankultur Special: Hvordan vi løser Superligaens tilskuerkrise? Jo ser du...

Mediano Superliga: Esbjergs store fejl, Ankersens Moneyball-fantasi og van der Vaart som en Mulberry-taske

Mediano Superliga: Esbjergs store fejl, Ankersens Moneyball-fantasi og van der Vaart som en Mulberry-taske