Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Velkommen til Mediano

Velkommen til Mediano

Velkommen til Danmarks nye fodboldmedie. Det bliver skabt af os – men især af dig.

Her er vi så. Og vi har glædet os til at møde jer.

Mediano er det nye digitale fodboldmedie. Vi har igennem flere uger præsenteret nogle af vores mange skribenter. En del har troet, at vi har ’ansat’ folk. Men det gør vi ikke. Vi er et community, der lever af brugernes indhold. Og så vil et par af os nok også selv bidrage så meget, som vi kan. Men vi er ikke som de andre. Og har heller ikke lyst til at være det.

Mediano er en helt ny måde at lave medier på. Vi skriver ikke indhold fra os til jer, som traditionelle medier gør. Vi laver måske nok podcast fra os til jer, men vær sikker på, at formatet bliver ændret løbende i den dialog, der er med jer, der gider lytte med og være med til at gøre os bedre. 

Vores målsætning er at blive én dag bedre og ikke én dag ældre – hver eneste dag.

Vi præsenterer i dag et par håndfulde artikler. Vi er ikke et klassisk fodboldsite med alt om EMs 24 hold og ti største profiler. Alt det kender I, som udgør vores målgruppe, godt.

Vi vil gerne være overraskelsen. Fordybelsen. Det, du ikke ventede at få.

Vores podcast er heller ikke en rundtur om EMs største favoritter. Det er cirka en time om HVERT af de store lande. Vi prøver at komme helt i bund og give den bedste oplevelse, når det handler om Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien og England. Ikke fordi vi ikke vil dykke dybt i Belgien, Polen, Portugal og Sverige. Men vi tager tingene i rækkefølge. Vi laver hver morgen under hele EM en lille times dampende aktuel podcast, så vi skal nok komme i bund med det interessante.

Og vi skal nok få bedre styr på lyden og blive mere sikre i stilen. Flere af os er ny i den trafik, men har masser af fodbold på hjerte.

 

Mediano – vi går stadig i skole

Mediano er heller ikke fuldt udvokset. Reelt er EM perioden en beta-periode, hvor vi øver os både på indhold og på design, lyd og funktionalitet. Vi lægger vores indhold ud og søger jeres feedback, så vi og alle vores bidragsydere kan blive bedre. Den egentlige startsnor for os er de store ligaers start efter sommerferien – og måske endda først 1. januar 2017. Her vil vi gerne være rigtigt gode.

Vi søger jeres feedback, men lad være med at dømme alle lige hårdt. Gå gerne hårdt til Staehelin, Wolny, Sorgenfri og Brüchmann. De er erfarne journalister. Men mange af vores øvrige bidragsydere er ikke skolet i traditionelle medier, men brænder bare for en dybere fodboldformidling.

Mange indlæg er blogs, hvor vores skribenter og bidragsydere skriver ud fra en faglighed, men ikke alle er lige trænede i sproget. Vi stræber heller ikke efter, at alle skriver ens eller efter, at alle skriver lige så langt som vores chefredaktør. Vi vil hellere have en dyb faglighed på fodboldmæssig indsigt og så lidt knuder på sproget – end noget sprogligt forkromet uden særligt indhold. Bare så I kender den del af vores præmis.

Vi vil især her i starten redigere og sparre med vores skribenter. Men vi ønsker heller ikke at lave skribenterne og deres faglighed om.

Med tiden har vi talt om at ville lave ’Fodboldens Huffington Post’, så rigtigt mange bidrager med deres fodbold-engagement og brugerskabte indhold. Her i begyndelsen vil vi køre med en lille grad af topstyring, så I alle får en fornemmelse af, hvad Mediano er og hvor vi gerne vil hen. Derfor lancerer vi også kun med 10 manuskripter og fire podcast. De kommende dage med et par udgivelser om dagen, selv om vi kunne have udgivet meget mere.

Vi skal lige ramme tonen, inden vi åbner den store dør.

 

Facebook, iTunes og Twitter – vores infrastruktur

Mediano håber også at møde jer på de sociale medier og i iTunes. Vi vil gerne have dig til at gøre www.mediano.nu til din startside. Men det er ok, hvis du møder os i dit twitter-feed eller på din Facebook.

Vi hører selv vores podcast i iTunes, så det er lidt svært at bede jer om at høre dem på sitet, selv om det ville være lettere for os at måle, hvor meget I lytter på sitet. Men gør os en tjeneste, hvis I kan lide vores indhold på iTunes og andre steder: Skriv til os på Facebook og Twitter.

 

Oddset er vores første kommercielle partner

Mediano er gratis for brugerne. Vi har ikke tænkt os at kræve betaling for vores indhold. Vi er også fri for bannere og almindelige reklamer. Vi har ønsket at lave det site, som vi selv savnede derude.

I stedet er vores model baseret på kommercielle partnerskaber, og Oddset er vores første partner. Vi taler i vores podcast om EMs favoritter som Europamester, topscorer og puljevinder. Men det er forhåbentlig ikke som irriterende radioreklamer. Vi prøver at gøre odds’ene relevante, så vores EM-gæster får spørgsmålet om Thomas Müllers kandidatur til topscorertitlen i forlængelse af, at vi har nævnt Oddsets bud på Müller.

På den måde skulle vores partnerskab gerne blive en gevinst for Oddset og stadig være relevant for jer lyttere. Men lad os endelig høre, hvad I mener. Det her er også nyt på fodboldområdet i Danmark.

Vi opfordrer ikke vores lyttere til at brænde formuen af på EM-spil. Men vi siger, at hvis I ønsker at lege med under EM og satse på jeres fodboldviden, så er Oddset vores partner. Derfor fortæller vi også om det særlige site, der ligger på oddset.dk/mediano. Spiller du herfra, kan vores partner nemlig se, at kunderne kommer fra Mediano. Og det skulle gerne med tiden føre til et bedre Mediano.

 

Hvad går pengene til?

Vi taler meget om, at vi arbejder gratis. Vi har også på sociale medier vist, hvordan vi har holdt vores redaktionsmøder i en privat lejlighed.

Og vi har dokumenteret, hvordan Kasper Hjulmand og Mikkel Bischoff skal igennem metalfabrikken et andet sted på Nørrebro, når de skal op i vores studie, som vi også har lånt. Det er ikke for at kokettere med, at vi laver undergrunds-medie. Det er faktisk sådan, vi arbejder. For at holde udgifterne nede. Så tæt på nul som muligt. Vores podcast-udstyr er sådan set fint nok, men vi har ikke toptrænede lydfolk med hver gang. Så bær over med os. Vi skal nok få styr på formen også.

Og når Danske Spil og Oddset og forhåbentlig senere andre bliver partnere, så er det ikke Peter Brüchmanns nye carport i Vanløse eller Jacob Staehelins sommerhus i Rørvig, der bliver finansieret af disse aftaler. Vi har sågar lånt vores podcast-udstyr. I første omgang vil vi gerne flytte ind i et rigtigt kontor over metalfabrikken på Nørrebro. Vi vil gerne have vores eget podcast-udstyr.

Vi vil gerne have vores egen udvikler, så vi ikke skal vælge mellem en af de fire templates, som man har til rådighed på den platform, som vi har bygget vores site på.

Vi fortæller ikke om de aktuelle beløb, som vi modtager. Men fordi vi er et community med vores brugere fortæller vi om, hvordan vi bruger pengene.

Vi har ikke planer om at lønne vores skribenter. Vi lever af bruger-genereret indhold. Men det er vores plan, at de, der påtager sig hvervet med at være redaktører og værter på f.eks. vores podcasts eller senere vores video-formater vil få en del af de indtægter, som disse programmer genererer. 

Dette ville et normalt medie ikke fortælle om. Men nu prøver vi.

Alene derfor håber vi, at I vil tage godt imod Oddset som vores partner. De prøver også noget nyt med Mediano – og det fortjener stor respekt.

Du kan læse meget mere om, hvordan vi skabte Mediano på nedenstående indgange.

EM - jagten på totaloplevelsen

EM - jagten på totaloplevelsen

Derfor "Mediano"

Derfor "Mediano"