logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Frankrig er skræmmende  gode – og de bliver endnu bedre

Frankrig er skræmmende gode – og de bliver endnu bedre

EM podcast: Frankrig er en af EMs store favoritter i 2016. Men de kommende årgange gør Frankrig til et endnu stærkere hold. Hør her, hvordan Frankrigs talentudvikling foregår

 

Af Daniel Sichlau og Peter Brüchmann

Man er et skræmmende stærkt fodboldhold, når man kan lade Franck Ribéry, Karim Benzema og Mathieu Valbuena tage på sommerferie, mens resten af nationen samles om EM i fodbold.

Det har Frankrigs landstræner Didier Deschamps ikke desto mindre gjort. 

Og hans hold står stadig som EMs skarpeste hold. Hos bookmakerne er Frankrig knebne favoritter foran de regerende verdensmestre fra Tyskland.

Men i de kommende årgange af store talenter vil Frankrig være så overlegne, at der er udsigt til, at Frankrig kan blive endnu bedre.

Det fremgik af Medianos EM Special Podcast, hvor Danmarks U17-landstræner, Jan Michaelsen, var en af gæsterne. Michaelsen er født i Nantes, hvor hans far, Allan Michaelsen, spillede en del af sin professionelle karriere. På drengeværelset hang signerede billeder fra Michael Laudrup og Michel Platini, som farmand havde skaffet på en tur til Juventus, så landstræneren har i den grad fået det franske ind med le petit déjeuner. 

- Og nu er Platini så endt som en tyk og grådig administrator, ligesom de andre. Det er lidt sørgeligt, siger Michaelsen i vores podcast.

Tør slet ikke tænke på, hvor gode de kan blive 

Men han fortæller også, hvordan den franske årgang 1999, som Danmark i år har mødt flere gange fungerer og især, hvordan de regerende Europamestre for årgang 1998 ser ud. Op til besøget i Medianos podcast-studie havde Jan Michaelsen været i kontakt med både den franske U17-landstræner, Bernard Diomede, og scouts for franske klubber for at få sidste nyt.

Jeg spurgte, om disse spillere var de bedste i Frankrig. Han svarede: Ærligt talt, det ved jeg ikke. Vi har måske 60 spillere med klar international klasse i årgangen
— Jan Michaelsen

- Jeg talte med den franske landstræner og jeg spurgte, om disse spillere var de bedste i Frankrig. Han svarede: Ærligt talt, det ved jeg ikke. Vi har måske 60 spillere med klar international klasse i årgangen. Det er noget andet end i Danmark, hvor vi har et fint overblik over talentmassen. Men Diomede kunne også fortælle, at den årgang 1999, som Michaelsen havde mødt, slet ikke var lige så god som 1998-mestrene.

- Så tør jeg slet ikke tænke på, hvor gode de kan blive. De har så meget fysik, så meget kreativitet og teknisk flair, at de er overlegne på mange punkter. Men deres problem er nogle gange, at de er så sikre på egne kvaliteter og deres plan A, at de ikke har en plan B. Det var derfor, vi kunne være med i disse kampe, fortæller Jan Michaelsen.

Uenige om EM-favoritten

Han og tema-udsendelsens anden gæst, journalist, fodboldkender og kommunikationsekspert, Christian Wolny, var dog ikke helt enige om, hvem der ender som dette års Europamestre.

- Jeg tror, at Frankrig når minimum en semifinale.
— Jan Michaelsen

.- Jeg tror, at Frankrig når minimum en semifinale. Og skal jeg pege på et vinderhold, vil det være Frankrig, siger Christian Wolny, mens Jan Michaelsen har mere fidus til Frankrigs naboer.  

- Hvis der skal være lidt kant, og jeg tror også på et stærkt fransk hold, så vil jeg sige, at tyskerne også er meget stærke. Og jeg tror, at Tyskland vinder over Frankrig, lyder det fra DBUs U17-landstræner.

Jan Michaelsen mødte i øvrigt op til udsendelsen i Medianos EM-studie iført den originale franske landsholdstrøje båret af Lilian Thuram i en venskabskamp i 2001, hvor Michaelsen fik hele 2. halvleg under Morten Olsen som landstræner.

Hør den mere end en time lange temaudsendelse med alt om det franske hold og det at være til en slutrunde i Frankrig. Det fortæller den tidligere danske landstræner Bo Johansson om i et interview, der også kan høres i vores podcast.

Cover Foto: Nolwenn Le Gouic/Icon Sport via Getty Images)

 

I samarbejde med

Englands chance - Come on Roy, du skal bare spille som Tottenham

Englands chance - Come on Roy, du skal bare spille som Tottenham

Tyskland er den store  inspiration, som Danmark kan lære af

Tyskland er den store inspiration, som Danmark kan lære af