logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Den dag da Oscar kom ind i Thomas Franks liv

Den dag da Oscar kom ind i Thomas Franks liv

Podcast-interview: Thomas Frank fortæller i denne podcast om sine tre spændingsfyldte og dramatiske år i Brøndby. Om nutiden. Om fremtiden. Om ambitionen om det næste cheftrænerjob. Og om den surrealistiske afsked med Brøndby.

 

Af Peter Brüchmann

Det var søndag den 6. marts. Hverken Thomas Frank eller de fleste af os andre havde opdaget det. Men på et fanforum i Brøndby havde den skarpe og usædvanligt indsigtsfulde profil ud i Brøndbys indre forhold, ’Oscar’, for første gang underskrevet sit indlæg med de usædvanlige bogstaver ’Jan Bech Andersen’.

Det var lidt for usædvanligt til, at nogen med det samme opfattede omfanget af, hvad der var på vej. Det måtte stadig være en spøg eller nogen, der jokede med formandens signatur.

Så man troede stadig ikke, at det kunne være rigtigt. Slet ikke Thomas Frank. Ikke af mangel på respekt for Brøndbys fans, men mest for at holde hovedet rent og fokuseret, holdt han sig fra Sydsiden Online og lignende fora.

-På sådan et forum vil der ofte være nogen, der synes, at man er et fjols. Og måske nogle, der synes, at man gør et fint stykke arbejde. Men jeg besøgte dem ikke, disse sites, fortæller Thomas Frank i denne podcast om tiden i Brøndby.

Om mandagen havde profilen ’Oscar’ med signaturen Jan Bech Andersen så inviteret tilhængerne fra Sydsiden til at møde op i en lounge på stadion. Det var der ikke mange, der gjorde, men lige præcis nok til, at lavinen var sat i gang. Og tirsdag breakede historien så for alvor. En af de største skandaler i Brøndbys historie var sat i gang, og med de markante udtalelser – der nu altså officielt stammede fra selve bestyrelsesformanden – var Thomas Frank de facto færdig i Brøndby.

-Det var mig eller Jan Bech, som Thomas Frank formulerer det her.

Næppe nogen Einstein-konklusion, når man genlæser de citater, der blev skrevet under profilen Oscar. Her er tre smagsprøver:

-En træner, der aldrig havde trænet et seniorhold.

-Når vi samtidig har en cheftræner, der er uerfaren og tilmed stædigt holder fast i et system, der ikke virker, så har vi balladen.

-Per og Thomas tog så mange vanvittige beslutninger tilsammen pga. uvidenhed og manglende erfaring.

Og senere skulle det vise sig, at det også blev Jan Bech Andersens farvel til posten som bestyrelsesformand. Han indså – forholdsvis sent i processen og lidt hjulpet på vej – at han var blevet en belastning for Brøndbys troværdighed i et miljø, hvor mange erhvervsledere stadig havde svært ved at forestille sig en milliardær fra en benhård shipping-branche mørke aftener ved et tastatur i London havde skrevet ting som ovenstående om sine højt profilere nøglemedarbejdere. I en børsnoteret virksomhed.

Det er det hidtil mest detaljerede interview, Thomas Frank giver i denne næsten en time lange podcast. Han fortæller om hele det tre år lange forløb, om at tage Brøndby fra 9. pladsen til 4. pladsen, senere 3. pladsen -  og han fortæller om den nye Brøndby-strategi, som han selv var med til at skrive. Og han bliver foreholdt, hvor han lykkedes og hvor han måske ikke lykkedes med sit projekt.

Samtidig fortæller han om en fremtid, som han helst ser som cheftræner. Han bliver foreholdt den karrierevej, som f.eks. Per Frimann, Morten Bruun og Poul Hansen har valgt, og han bliver adspurgt om den generelle internationale oprustning på stadig dyrere, flottere og mere ambitiøse talent-akademier. Men Frank er ret sikker på, at målet er cheftrænerjobbet.

-Det går i blodet.

Og podcastens sidste spørgsmål handler om, hvorvidt Thomas Frank har talt med Jan Bech Andersen i de måneder, der er gået siden dramaet i marts.

-Nej. Lyder svaret.

I samaberjde med

"Jeg bliver glad, når jeg ser, at Klo-Agger bilerne holder i vejen"

"Jeg bliver glad, når jeg ser, at Klo-Agger bilerne holder i vejen"

EM-podcast: Den nye struktur kan ændre EM

EM-podcast: Den nye struktur kan ændre EM