logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast: Historien om Aggers kamp med gigtpillerne

Podcast: Historien om Aggers kamp med gigtpillerne

EM-podcast dag 7: Dagens podcast handler selvfølgelig også om EM-slutrunden, Frankrigs kvaler med Albanien og torsdagens to store kampe mellem England-Wales og Tyskland-Polen. Men vi får også her historien om Daniel Aggers dyst mod smerterne og de mange gigtpiller, der blev en af karrierens lange og store kampe.

 

Af Daniel Sichlau og Peter Brüchmann

Den prisbelønnede sportsjournalist, Troels Henriksen, er nyudnævnt sportsredaktør på Jyllands-Posten.

1. august tiltræder han i sit nye job, og i den anledning var Troels Henriksen i dag en af gæsterne i Medianos daglige EM Special-udsendelse.

Her fortæller han om den ni kapitler lange fortælling, som Jyllands-Posten offentliggør i disse dage. Det er historien om Daniel Aggers karriere, om drengen fra Vestegnen og Rosenhøj, som blev et elsket ikon i en af verdens største fodboldklubber, blev en stolt anfører for sit land og endte med at sige nej til et tilbud på ekstremt mange millioner fra Fenerbahce på tærsklen til karrierens afslutning.

-Det er et forløb, der blev indledt en dag i 2014, hvor jeg talte med Daniel hjemme fra mit hus. Han sagde, at der var noget andet, vi skulle tale om, men det ville han ikke gøre over telefonen. Det viste sig, at han dengang overvejede at stoppe karrieren. Det blev indledningen på et meget langt forløb, fortæller Troels Henriksen om de mange samtaler med en af nyere tids største danske landsholdsspillere.

Agger giver i forløbet læserne et interessant indblik i fodboldverdenen og de sider, vi normalt ikke får at se. Der har i omtalen af Jyllands-Postens artikler især været fokus på en episode i 2015, hvor Agger på grund af indtagelse af store mængder piller endte med at blive skiftet ud af en klassiker-kamp mod FC København og nærmest lå rystende på briksen i omklædningsrummet på grund af medicinens overdrev.

Historierne kan læses her: JP Premium

Dagens podcast handler selvfølgelig også om Frankrigs kvaler med at vinde den forventede sejr over Albanien onsdag aften. Vi kigger på, hvem der nu er EMs favorit og kaster et særligt blik på, hvorfor England fortsat giver lavere odds som Europamester end Italien, som begge dagens gæster har et særligt – og kærligt – øje til.

Dagens anden gæst er fodboldanalytiker Claus Møller Henriksen, der indvier lytterne af Medianos EM Special i, hvor mange afslutninger udenfor feltet i åbent spil, der skal til for at skabe et mål. Antallet er i EMs hidtidige kampe helt oppe på 46.

Og så kigger vi på dagens to store kampe: England mod Wales og hvorfor, at Wales er meget mere end et one-man-band i skikkelse af Gareth Bale.

Og vi kigger mod Tyskland-Polen og mødet, hvor to af favoritterne som EM-topscorer, Thomas Müller og Robert Lewandowski kommer til at stå overfor hinanden.

Ukraine-Nordirland får ikke mange ord med på vejen.

-Det er den kamp, hvor du siger til fruen, at du står for aftensmaden i aften eller der, hvor du samler Ikea-reolen, mens iPad’en streamer i baggrunden, siger dagens vært Peter Brüchmann.

HUSK: Skriv en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering – og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores opslag, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant.

Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden.

Podcast-udstyret til Medianos EM Special er venligst udlånt af Sweepr.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

EM Podcast: Her er nøglen til at ryste Contes Italien

EM Podcast: Her er nøglen til at ryste Contes Italien

My wife’s lactating and I’m spectating, it’s a football thing

My wife’s lactating and I’m spectating, it’s a football thing