logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM Podcast: Her er nøglen til at ryste Contes Italien

EM Podcast: Her er nøglen til at ryste Contes Italien

EM-podcast dag 8: Dagens to gæster i Medianos EM Special går dybt i analyserne på Joachim Löws Tyskland og hvorfor verdensmestrene ikke er så store favoritter, som de har været. Og så giver de svaret på, hvordan man udfordrer og måske endda ryster Antonio Contes Italien.

 

Af Peter Brüchmann

Tyskland er stadig gode og er stadig i favoritfeltet, men verdensmestrene savner en tydelig gameplan.

Det mener den ene af Medianos to gæster, Jonathan Hartmann, der er fodboldtræner på Lyngby Boldklubs akademi og har taget sin A-træner licens i DBU-regi i år. 

- Den måde som nøglespillerne er parret med Özil og Mario Götze samt Toni Kroos og Khedira virker ikke helt afstemt, ligesom Thomas Müller heller ikke er bragt rigtigt i spil, siger Jonathan Hartmann efter EM-slutrundens første 0-0 kamp mellem Tyskland og Polen torsdag aften.

- Jeg savner en mere tydelig gameplan for Tyskland, siger han.

Det blev i øvrigt en kamp, der ødelagde det interessante spil til odds 20.16 hos Oddset på, at ingen af de indledende puljekampe ville ende målløst.

Dagens anden gæst er forlagsredaktør og projektchef på Turbineforlaget, Søren Højlund Carlsen, der også er skribent på Mediano. Han taler om en egentlig målkrise hos Tyskland. I udsendelsen fokuseres der på, at Thomas Müller, der ellers er en af favoritterne til at slutte som EM-topscorer måske nok har scoret hele 10 VM-mål, men endnu aldrig har scoret et EM-mål.

Thomas Müller er stadig målløs i EM-sammenhæng, mens han har scoret hele ti mål i VM-turneringerne. Foto: Matthias Hangst/Getty Images

Thomas Müller er stadig målløs i EM-sammenhæng, mens han har scoret hele ti mål i VM-turneringerne. Foto: Matthias Hangst/Getty Images

 

I dagens næsten timelange udsendelse fokuserer vi også på Spanien, hvor Jonathan Hartmann forudser, at vi står foran EMs første egentlige afklapsning med Andres Iniestas Spanien overfor Tyrkiet. Hartmann har tidligere været en af bagmændene bag den fine La Liga-podcast, Viva La Liga, og er en kender af spansk fodbold. Han var deltager i vores timelange fokus-optakt kun på Spanien, som du kan høre her:

- Man kan godt tale om, at vi med Spaniens første kamp så et Spanien, der er på vej til at finde nøglerne til tiki-taka version 2.0. Jeg var meget imponeret over Iniesta i den første kamp mod Tjekkiet.

Et tredje af de store lande i favoritfeltet er Italien. De er stadig ikke regnet hos Oddset på niveau med Frankrig, Tyskland og Spanien, men bevæger sig op i nærheden af det felt.

- Det er altid interessant at se et hold med et tremands-forsvar, når vi på vores breddegrader er så vant til at se på firemands-forsvar. Men det er også et hold, der kan bringes ud af rollerne. For eksempel er det altid en udfordring, hvordan man forsvarer sig mod modstandernes backs. Hvis det bliver Italiens egne backs, der skal forsvare, så betyder det, at en af midterforsvarerne bliver trukket meget ud til siden, og så er man i gang med at åbne holdet, siger Hartmann, der dog ikke mener, at Sverige bliver holdet, der formår at gøre det. Hvorfor kan du høre i dagens udsendelse.

Vores 8. daglige podcast-udsendelse  har masser af taktisk EM-analyse, men også et fokus på de store oplevelser, som EM-slutrunden har budt på udenfor banen med fantastisk levende fankultur.

- Det har været dybt fascinerende at se de britiske hold med Irland, Nordirland, Wales, men også med Island, Albanien og andre, hvor vi har set hele stadions gynge af sang og et levende begejstret fanmiljø i en ret flot tv-produktion, siger Søren Højlund Carlsen.

Endelig byder udsendelsen på overordnede analyser af den nye turneringsstruktur med 24 hold og et kig på, hvem der kan blive holdet, der rykker op som en egentlig outsider til det på forhånd givne felt af de 4-5 store lande.

HUSK: Skriv en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering – og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores opslag, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant.

Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden.

Podcast-udstyret til Medianos EM Special er venligst udlånt af Sweepr.

Foto: Claudio Villa/Getty Images

Kapitel 5: Stålunionen - Tysklands 11 udvalgte som nationalt spejlbillede

Kapitel 5: Stålunionen - Tysklands 11 udvalgte som nationalt spejlbillede

Podcast: Historien om Aggers kamp med gigtpillerne

Podcast: Historien om Aggers kamp med gigtpillerne