logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM Podcast: Drop nu det der Premier League-hysteri

EM Podcast: Drop nu det der Premier League-hysteri

EM-podcast dag 9:  Premier League fylder alt for meget i det danske fodboldbillede. Seere og tilhængere opdrages til at tro, at England er fodboldverdenens navle. Men det er det ikke, og blandt andet derfor er Belgien klart overvurderet. Fordi så mange spillere befinder sig i Premier League.

 

Af Peter Brüchmann

Sådan lyder det hårde budskab i dagens Mediano EM Special.

Afsender er de to fodboldtrænere, Jonathan Hartmann fra Lyngby Boldklub og Morten Karlsen fra FC Nordsjælland.

-Der er en grund til, at de her belgiske spillere optræder i Liverpool, Manchester City, United og Tottenham og ikke i Bayern München, Real Madrid, Barcelona eller Juventus. De er altså lige under det allerøverste niveau, og på deres spidskompetencer er der andre lande, der har spillere, der bare er lidt bedre, lyder det fra Jonathan Hartmann, der er akademi-træner i Lyngby.

-Det er en angloficering af fodbolden, der forvrænger vores verdensbillede. Derfor tegner vi et billede af Belgien som kæmpestore stjerner. Det er de altså ikke. Og det står ikke mål med det reelle sportslige niveau, fordi Premier League bare er så stor og gøres så stor, fordi vi hele tiden taler og hele tiden hører om den, lyder det i udsendelsen.

De to trænere er derfor også spændte på at se Belgien mod Irland, hvor man skal rejse sig fra skuffelsen mod Italien og enten melde sig ind i turneringen – eller tage skridt på vej videre ud i skuffelsen. Kritikken er også hård mod Belgiens landstræner Marc Wilmots og fokus på det fysiske. De to trænere peger også spillernes formkurve fra den netop overståede liga-sæson.

-Se på Benteke, Hazard og for så vidt De Bruyne. Der er jo ingen, der kommer ridende på en bølge af succes.

Dagens udsendelse går i indledningen virkelig dybt på det spanske hold, og det som Jonathan Hartmann allerede i går forudså som EMs første egentlige afklapsning.

-Det bliver 3-0 eller noget i den stil, sagde Hartmann i gårsdagens podcast. Men han fik desværre ikke placeret sin forudsigelse som et væddemål hos Oddset.

I analysen af det spanske spil og årsagen til, at Spanien nu er turneringens co-favoritter sammen med Frankrig er der ikke kun fokus på tilbedelsen af Andres Iniesta, men især på de spanske backs, Jordi Alba og Juanfran, samt deres betydning for det spanske spil.

-Det er i virkeligheden en af de mest interessante tendenser i den her slutrunde, og det er enormt afgørende, at de både kan stå som backs, som kantspillere, som angribere og hele tiden angribe på de blinde sider af forsvarerne, siger Morten Karlsen.

Og endelig kommer vi forbi emner som Luka Modric’ betydning for Kroatien, det gribende øjeblik med Darijo Srna og tårerne på grund af faderens død og de tyrkiske tilskueres usædvanligt hårde behandling af tyrkernes Arda Turan.

HUSK: Skriv en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering – og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores opslag, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant.

Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden.

Podcast-udstyret til Medianos EM Special er venligst udlånt af Sweepr.

Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Stadionbyggeri: Fra Maracanã til Bordeaux

Stadionbyggeri: Fra Maracanã til Bordeaux

Kapitel 5: Stålunionen - Tysklands 11 udvalgte som nationalt spejlbillede

Kapitel 5: Stålunionen - Tysklands 11 udvalgte som nationalt spejlbillede