logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM Podcast: Tak Kroatien, så snakker vi ikke mere om ’lorte-EM’

EM Podcast: Tak Kroatien, så snakker vi ikke mere om ’lorte-EM’

EM-podcast dag 14:  Spanien og Kroatien gav os EMs hidtil bedste kamp tirsdag aften, og lodtrækningen for slutkampene har nu sikret, at vi får mindst én overraskende deltager i EM-finalen den 10. juli i Paris.

 

Af Peter Brüchmann

Spanien, Tyskland, Frankrig, Italien og England befinder sig lige nu i samme lodtrækningshalvdel til EM. Det er en sensationel udvikling, der betyder, at alle de formodede storfavoritter til EM er i samme halvdel, mens outsidere og opkomlinge som Kroatien, Polen og Wales befinder sig i den anden halvdel plus hvem der ellers måtte komme til onsdag aften, når de sidste puljekampe bliver spillet.

Men det var så udpræget Kroatien mod Spanien, der blev diskuteret, da dagens panel i Medianos EM Special diskuterede EMs dramaer i en mere end 50 minutters lang podcast.

- Kroatien imponerede stort mod Spanien. De forener de gode boldspillere, det dygtige koncept og den passion, som vi ser i et land som Kroatien, fortæller Brøndbys assistenttræner Claus Nørgaard i dagens udsendelse.

- Jeg var selv i Kroatien på en studietur, hvor vi skulle overvære en kamp mellem Hajduk Split og Dinamo Zagreb. Faktisk var stemningen så ophedet, at vi måtte skifte bus på en parkeringsplads, fordi vores bus havde nummerplader fra den ene region, og den turde man ikke lade køre ind i området. Det var ret voldsomt, fortæller Claus Nørgaard, der 1. juli tiltræder et nyt job i DBU som landstræner med ansvaret for U16 og U18-årgangene.

Han bebudede i kølvandet på Thomas Franks afsked med Brøndby, at han heller ikke ønskede at fortsætte i en klub med det forløb, som bestyrelsesformand Jan Bech Andersen havde bragt klubben i med sine skriverier på et fanforum under den famøse signatur ’Oscar’.

Dagens anden gæst er Mediano-podcastens normale vært, Daniel Sichlau, der således debuterer i ekspertrollen. Han hylder ikke den kritiske tilgang til EMs foreløbige forløb, hvor begivenhederne i Frankrig bliver sammenlignet med VM i 1990 i Italien. Dengang stod forsvarsspillet og det defensive fokus tilbage. Der blev i Italien kun scoret lidt over to mål pr. kamp i gennemsnit, mens det foreløbige tal i Frankrig er lige under to mål pr. kamp.

Senest har Morten Olsen i dagens udgave af Ekstra Bladet talt om et kedsommeligt EM, og den foregående landstræner fortæller, at han ligefrem fravælger kampe, som han ikke orker at se. Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen har i en overskrift kaldt slutrunden for et ’Lorte-EM’. Den melding går Daniel Sichlau i rette med.

- Jeg synes, det har været et godt EM og kan slet ikke genkende den tilgang, når vi ikke engang har spillet gruppekampene færdige. Vi har stadig nogle spændende scenarier, hvor Belgien og Portugal risikerer at ryge helt ud af EM.

- Og så har Kroatien vist sig at være en gave til EM, siger Sichlau.

På Twitter har vi bedt vores brugere om at stemme i en foreløbig dom over EM-slutrunden. 37 procent af jer mener, at EM har været en skuffelse, 35 procent mener, at EM altid er en oplevelse, mens 28 procent har stemt på muligheden ’Lad os nu lige se knockout-kampene’. Altså en meget delt opfattelse med en lille tyngde på skuffelsen.

- Jeg kunne i princippet sætte kryds i alle tre kategorier, siger Claus Nørgaard.

I dagens udsendelse diskuterer vi også Island og især landstræner Lars Lagerbäcks arbejde og især den manglende anerkendelse for hans fornemme slutrundehistorik.

Og blandt meget andet får vi en diskussion om, hvorfor forhåndsfavoritterne til at blive EM-topscorer, Cristiano Ronaldo, Thomas Müller og Robert Lewandowski endnu ikke har scoret under slutrunden.

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Podcasten er optaget på udstyr, der er venligt udlånt af Sweepr

Foto: Getty Images/Ian Walton

Når klubben er vigtigere end liv og død

Når klubben er vigtigere end liv og død

Arven fra Pep - tilbageblik på Bayerns tid under Guardiola

Arven fra Pep - tilbageblik på Bayerns tid under Guardiola