logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM-podcast: De elsker Iniesta - som Laudrup

EM-podcast: De elsker Iniesta - som Laudrup

EM-podcast dag 15: I dag sætter vi fokus på Spanien og Italien. Hvad kan Contes Italien mod mægtige Spanien? Hvor skal vi placere fantastiske Andres Iniesta overfor de store superstjerner i fodboldens historie? Og hvad er den egentlige hemmelighed bag, at det er så svært at score mod de to lande.

 

Af Peter Brüchmann

Andres Iniesta har aldrig skabt noget, der ligner en skandale. Det er ikke ham, ungerne til Vildbjerg Cup går til frisøren for at efterligne. Faktisk har hans hårstil alle dage passet perfekt på et revisorkontor i Ringsted - undskyld til dig, der arbejder lige der - eller på motorkontoret i Aalborg.

Han har aldrig sat sig selv i scene - eller i centrum. Med andet end sit spil i hvert fald.

Men han spiller fodbold så Guderne må sig forbarme. Alligevel er det ikke ham, der løber med de store priser og holder takketalerne til FIFAs og andres store kåringer. Men alle er omvendt enige om, at han er en af EMs store oplevelser hidtil, at han igennem snart en generation har været definerende for en af de fodbold-stilarter, som flest har fundet inspiration i og, at han er et godt bud på at blive EM-turneringens MVP, mest værdifulde spiller - hvis Spanien altså kommer langt nok.

- Når man rejser i Spanien, så sammenligner de ofte en aflevering, en detalje eller en spillers udvikling med Michael Laudrup. Ikke Ronaldinho, ikke Romario, men Laudrup, fortæller Morten Glinvad i dagens Mediano EM Special-podcast.

- Selv her så mange år efter. Det er en kærlighed, som stikker dybere og varer længere. Det er præcis det samme med Iniesta. Han har den helt særlige status, som gør, at folk elsker ham, og jeg tror, at de vil tale om ham i mange år efter, at han er stoppet på lidt samme måde, som de taler om Michael Laudrup, siger Glinvad, der er fodboldkommentator på Discovery Networks og følger La Liga og landsholdsfodbolden rigtig tæt.

Dagens anden gæst i Medianos podcast, fodboldtræneren Jonathan Hartmann fra Lyngbys akademi, har talt Barcelonas seneste to sæsoner op og kan i dag fortælle om 222 mål scoret af Barcelona i denne periode. Af disse er et - ET - scoret af Iniesta, og han står noteret for tre assist.

Umiddelbart forbløffende små tal, når man tænker på Iniestas rolle, han dominans i det opbyggende spil og hans kreative evner.

- Han har mere og mere fået den her centrale rolle, som spilleren, der suger boldene til sig i det opbyggende og aldrig mister den, og jeg tror, at hvis man kunne tælle den næstsidste aflevering før scoring, ville der stå Iniesta på rigtigt mange af dem, siger Jonathan Hartmann.

I dagens podcast fokuseres der også på, hvorfor Spanien er så svære at score mod. Jonathan Hartmann analyserer det spanske genpres, hvor der ofte også i det opbyggende spil arbejdes med forberedelse til eventuelle boldtab. Og så fokuserer han på, hvorfor det alligevel lykkedes Kroatien at score to gange mod Spanien i indledende rundes sidste kamp - og hvem der var synderen i de to situationer.

I dagens udsendelse taler vi også om den fodboldmæssige godbid mellem Kroatien og Portugal lørdag, og vi analyserer de to voldsomt forskellige lodtrækningshalvdele, der har forvandlet EM-turneringens ventede forløb til noget både dramatisk og ganske åbent.

Spanien-Italien er en gentagelse af EM-finalen fra 2012. Og lever Spanien op til favoritværdigheden, kan en kvartfinale være et bud på en af de ventede finale-muligheder: Tyskland-Spanien.

Endelig åbner vi udsendelsen med et kig på dagens helt store drama i den ‘virkelige’ verden, hvor nattens Brexit-nyhed rev os allesammen ud af fodboldens osteklokke. Hør hvordan vi får lavet den kobling - den er ikke helt nem...

Morten Glinvad og Jonathan Hartmann var også gæsterne, da vi i en hel time før EM kun kiggede på Spanien. Den udsendelse kan du høre her:

 

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden.

Podcasten er optaget på udstyr, der er venligt udlånt af Sweepr

Foto: Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Klubkærlighed - da Montgomery befriede Sunderland

Klubkærlighed - da Montgomery befriede Sunderland

EM-podcast: Åh nej, ikke TO hviledage!!

EM-podcast: Åh nej, ikke TO hviledage!!