logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM-podcast: Det betyder Brexit for engelsk fodbold

EM-podcast: Det betyder Brexit for engelsk fodbold

EM-podcast dag 16: Der gik ikke mange timer efter Storbritanniens afstemningsresultat vækkede Europa, til diskussionerne om fremtidens Premier League erobrede sports-agendaen. Ville Brexit betyde en ny Bosman-revolution?

 

Af Søren Højlund Carlsen

Det blev diskuteret i dagens Mediano EM Special podcast.

Efter to lange døgn uden EM-fodbold fra Frankrig er det nu blevet tid til de afgørende knald- og fald kampe. 1/8-finalerne står for døren - i dag lørdag med de tre første kampe. 

De blev også debatteret fra Aarhus, hvorfra Mediano i dag havde lavet vores daglige EM podcast. Her mødte Søren Højlund Carlsen sportsjournalist og fodboldreporter på Aarhus Stiftstidende, Dennis Bjerre og Lasse Højstrup Sørensen, der er  fodboldskribent og forfatter - blandt andet til bogen ”Fodboldøje” og en kommende bog om Liverpool.

Inden trioen kastede sig over dagens tre kampe snakkede de om de mulige konsekvenser af den engelske folkeafstemning om Englands medlemskab af EU. Hvad kan det betyde for fodbolden, hvis - eller når England - forlader EU?

Det er ikke i engelsk fodbolds interesse at isolere sig med egne regler
— Dennis Bjerre, journalist

Spørger man den danske spillerforening, så kan et ”Brexit meget vel få konsekvenser for Premier League i form af nye særlige regler kun for engelsk fodbold, hvor den frie bevægelighed og ’Bosman-dommens’ konsekvenser måske ophører. Derudover kan de engelske fodboldligaer - i hvert fald i teorien - helt frit lægge rammerne. Ikke bare for deres transferregler, men for tv-aftaler og kommercielle aftale. Men hverken Dennis Bjerre eller Lasse Sørensen er bekymret for fremtidens fodbold på de britiske øer. 

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der kommer til at ske store ændringer. Det er ikke i engelsk fodbolds interesse at isolere sig med egne regler. Jeg tror, at de bliver enige med de andre lande om nogen fælles regler, der ligner dem man kender nu, siger Dennis Bjerre. 

- På fodboldfronten tror jeg ikke der kommer til at ske meget. De bliver pragmatisk. England står med verdens bedste fodboldprodukt og det kommer de jo ikke til at lade sejle, siger Lasse Sørensen. 

Inden dagens podcast tog hul på 1/8 finalerne, så nåede de både at runde EM i 1996 og i 2004, ligesom der blev sat en top tre over de bedste spiller ved dette EM indtil nu.

Nani gør Ronaldo bedre. Han virker også stadig sulten, selv om han har parkeret sig i den tyrkiske liga
— Lasse Højstrup Sørensen, forfatter og journalist

Dennis Bjerre mente, at Iniesta, Bale og Payet skulle på sådan en liste, mens Lasse Sørensen i stedet sagde Bale, Rakitić og så hev han en lille kanin op i form af Nani fra Portugal. 

- Han har lavet to mål. Så er man vellykket i sig selv. Men han har spillet godt og kommer til chancer, og jeg synes, at han gør Ronaldo bedre. Han virker også stadig sulten, selv om han har parkeret sig selv i den tyrkiske liga, siger Lasse Sørensen inden dagens podcast kastede sig over en snak om lørdagens tre kampe.

Først er det Schweiz vs. Polen kl. 15. Dernæst Wales vs. Nordirland kl. 18 og endelig som småkagen i enden: Kroatien vs. Portugal kl. 21 - alle kampe kan I øvrigt ses på DR1. 

Hør også telefoninterviewet med den danske fodboldtræner, Henrik Pedersen, der i disse dage tiltræder i 2. Bundesligaklubben Union Berlin som assistent for Jens Keller. Bemærk: Interviewet er lavet FØR 1/8-finalerne.

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden.

Podcasten er i dag optaget på udstyr, der er venligt udlånt af Aarhus Studenterradio. 

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

EMs vigtigste lære er...

EMs vigtigste lære er...

Klubkærlighed - da Montgomery befriede Sunderland

Klubkærlighed - da Montgomery befriede Sunderland