logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM Podcast: Ragnar-rock og mystiske Roy Hodgson

EM Podcast: Ragnar-rock og mystiske Roy Hodgson

EM-podcast dag 18: Island har revet EM omkuld og er samtaleemnet før kvartfinalerne. Hør analysen af England-Island og få historien om dengang Roy Hodgson fortalte Per Krøldrup, at han ikke egnede sig til Serie A – hvorefter danskeren fik langt over 200 kampe i Italiens bedste række

 

Af Jacob Staehelin og Peter Brüchmann

Hele Europa er betaget af den islandske haka-dans og de unikke klappe-scener mellem nationens tilhængere og de 23 udvalgte spillere under Lars Lagerbäcks ledelse.

Mandag aften kunne den svenske træner for femte gang ud af fem mulige se et hold under hans ledelse gå fra banen mod England med succes. Og denne gang med langt større resonans end i nogle af de andre kampe. Islands sejr var ikke bare EMs største sensation, det var ikke bare den største præstation i Islands ellers ikke helt uefne sportshistorie – det var også et lavpunkt for et England i større problemer end nogensinde.

Det var den primære diskussion i dagens Mediano EM Special, hvor den tidligere landsholdsspiller Per Krøldrup var den ene deltager, mens Discovery Networks Morten Glinvad fuldendte dagens pane

- Man kunne se frygten i de engelske spilleres øjne. Og man kunne i den grad se, at det var et ungt hold uden erfaring i denne slags kampe, siger Per Krøldrup, der i udsendelsen også sammenlignede de manglende reaktioner og den udtalte mangel på opildnende kropssprog, der kom fra Roy Hodgson fra bænken.

I udsendelsen sammenligner Krøldrup den attitude, man mandag så fra Antonio Conte og det, man så fra Hodgson.

- Det var jo opgivende, og selvfølgelig betyder det noget. Jeg har tidligere i Udinese haft en træner som Luciano Spaletti, som er meget energisk på linjen, og det betyder da noget, fortæller Krøldrup, der i øvrigt også i udsendelsen fortæller om den helt tidlige begyndelse på danskerens karriere i Serie A, hvor træneren hed Roy Hodgson.

- Jeg tror det var i 2001. Jeg var lige kommet til Udinese. Holdgson mente ikke, at jeg passede særlig godt til Serie A. Han var der kun et halvt år og siden gik det OK, smiler Krøldrup.

Den træner, der tog over efter Hodgson var Giampiero Ventura, der efter EM tager over som landstræner for Italien og dermed afløser succesrige Antonio Conte. Det skifte giver Krøldrup også et bud på.

Glinvad og Krøldrup analyserer også dispositionerne hos Roy Hodgson både op til og under slutrunden og peger på flere mystiske dispositioner.

Den tidligere FC København-spiller Ragnar Sigurdsson blev kåret til Man of the Match i EMs 1/8-finale og præsterede i et udstillingsvindue, så der nu tales om, hvorvidt han vil skifte den russiske Premier League ud med den engelske. Men Krøldrup peger også på mangler hos forsvarsspilleren.

- Man har tidligere set, at han også mangler noget skoling. Jeg mener, at han i kampen mod Danmark i Herning var involveret i begge de danske mål. Så han var da fantastisk i aftes, men han har også fortsat nogle begrænsninger, siger Krøldrup fra den klassiske italienske skole, hvor man i den grad kan uddanne dygtige forsvarsspillere.

Og så taler de to gæster indgående om mandagens anden overraskelse, hvor de dobbelte Europamestre fra Spanien tabte til et fremragende italiensk hold. Morten Glinvad kigger på Spanien og vurderer, om det bare er en ære med en generation af spillere, der er kommet til en foreløbig endestation eller, om det er et helt opgør med den spanske spillestil.

- Det er slående, hvordan Spanien var ude af stand til som normalt at bevare roen og holde fast i bolden. Procentfordelingen var jo nærmest helt lige, hvor man ville have forventet 60 eller 70 procent i Spaniens favør. Her kan man virkelig mærke savnet af Xavi, der ville have været i stand til at sikre kontrollen på spanske fødder i langt højere grad end under denne slutrunde, siger Morten Glinvad.

- Men det er næppe spillestilen, der skal gøres op med. Sagen mod Italien var jo, at Spanien ikke formåede at spille sit eget spil, påpeger Glinvad.

Pudsigt nok mødes Spanien og Italien også i den kommende VM-kvalifikation, hvor første indbyrdes møde ligger i efteråret.

Og så diskuterer Glinvad og Krøldrup de fire kvartfinaler, hvor Tyskland lige nu står som det stærke hold, selv om Oddset fortsat har Frankrig som EM-favoritter til odds 3,80, men med meget lille afstand til Tyskland på 4.00.  

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Podcasten er optaget på udstyr, der er venligt udlånt af Sweepr

Podcast om AaB: Livet efter Spalvis, Thomsen, Jönsson og Kenneth Emil Petersen

Podcast om AaB: Livet efter Spalvis, Thomsen, Jönsson og Kenneth Emil Petersen

Cry for me Argentina

Cry for me Argentina