logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Contes vindermentalitet skal redde Italien

Contes vindermentalitet skal redde Italien

EM-podcast: Stjernedrysset er spredt på nærig vis, når man ser på den italienske EM-trup. De største stjerner er væk og realismen har indfundet sig i Italien - men Antonio Conte er landstræner og med ham kan meget ske. Gæsterne er Per Krøldrup og Asker Hedegaard Boye 

 

Af Jacob Staehelin

Stemningen er lidt flad i Italien inden EM. Realismen har kigget forbi, og det er måske meget godt. For det kræver optimisme i XL-udgaven, hvis man skal tro på, at Italien kommer rigtig langt i den kommende EM-slutrunde. Men så alligevel…

For selvom der er langt mellem stjernesnapsene i den italienske trup, så tror gæsterne Medianos EM-podcast, Per Krøldrup og Asker Hedegaard Boye, på, at en vis herre på trænerbænken nok skal indpode spillerne den krigeriske mentalitet, han selv stod for som aktiv.

Med andre ord er det landstræner Antonio Conte, der skal skabe forudsætningerne for italiensk succes. Her kan ikke stoles på spillernes individuelle færdigheder, for målt på det parameter er andre lande langt foran.

Nok er forsvaret med Juventus-kvartetten med Buffon og BBC - Barzagli, Bonucci og Chiellini - fremragende, måske turneringens bedste defensiv, men det er længere fremme på banen, de virkelige udfordringer opstår. For hvad gør Conte, når han har sagt farvel til Pirlo og ikke kan bruge skadede Verratti og Marchisio? Måske er svaret en midtbane uden 10’er, men hårdtkæmpende arbejdsmænd, der måske kan skabe et og andet for Pellé og Eder, der ligner Contes valg i front. Og som minimum skal alle tændes af den ild, Conte konstant efterlyser. For er der noget, han kan, så er det at motivere et mandskab. Det bliver nødvendigt, og derfor er en kvartfinale afgjort en mulighed, vurderer Per Krøldrup og Asker Hedegaard Boye - hvis man da ikke løber ind i Spanien i første knockoutrunde.

Men hvorfor er det kommet hertil? Hvorfor mangler stjernerne på det italienske mandskab. En del af forklaringen skal findes i den krise, som Serie A befinder sig i. Premier League, de store i La Liga, Bundesligaen og Ligue 1 sidder mageligt i pengetoget, mens Italiens klubber står tilbage på perronen og under sig over, hvad der gik galt.

Dårlig ledelse, bestikkelsesskandalen i 2006, mistro og den manglende centrale styring er nogle af forklaringerne, som gæsterne kommer med. De kan da også se lys forude, for pengene kan igen begynde at strømme ind i Serie A, hvis døren åbnes for rigmænd i Asien og Mellemøsten. Det kan være nødvendigt, hvis ligaen skal løftes op på et højere niveau og ikke som nu, hvor toppen er skåret af og har forladt Italien.

Foto: Getty Images

I samarbjede med

USAs tyskere - Tysklands amerikanere

USAs tyskere - Tysklands amerikanere

Zlatan må I læse om et andet sted

Zlatan må I læse om et andet sted