logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast om Spanien: Her er tiki-taka anno 2016

Podcast om Spanien: Her er tiki-taka anno 2016

Tiki-takaen er blevet lagt i graven flere gange. I 2016 venter man  en moderniseret udgave af den spanske spillestil.

 

Af Peter Brüchmann

Vicente del Bosque har gjort Spanien til Verdens- og Europamester. Udover, hvad han præsterede med Real Madrid. Men EM-slutrunden 2016 kan blive sidste stop for fodboldens uforlignelige hvalros-overskæg.

Det forventer begge de to Spaniens-kendere, Discovery Networks kommentator Morten Glinvad og Jonathan Hartmann, der er U17-træner i Lyngby og en af hovedmændene bag podcasten Viva La Liga. De to var gæster, da Mediano satte fokus på Spanien før EM-slutrunden i en times snak om de dobbelte regerende Europamestre.

- Jeg forventer, at dette bliver afskeden med del Bosque, siger Morten Glinvad om den 65-årige mestertræner.

I denne podcast-udgave af Mediano Special går de også i rette med billedet af del Bosque som den godmodige morfar, der primært ved at holde stemningen god har profiteret af spillere, der er så dygtige, at de nærmest kunne være blevet mestre med Hans Bjergs bedstemor på bænken.

Hans mandskabsbehandling er fremragende, men rent fodboldfagligt kan han også så meget andet, siger Jonathan Hartmann.

Et gennemgående tema i podcasten er udviklingen i den spanske spillestil, der allerede var til debat, da Spanien under en vis kritik spillede sig frem til EM-finalen 2012, men dengang lagde 4-0 sejren over Italien på Det olympiske Stadion i Kiev en dyne over diskussionen, der for alvor blussede op igen, da Spanien røg ud af VM – som forsvarende mestre – allerede i indledende runde.

Tiki-taka version 2.0

Tiki-taka-spillestilen i sin helt oprindelige form er måske nok død, men det er stadig et spansk særkende at dominere kampen med bolden, men nu i en mere direkte form. Både Morten Glinvad og Jonathan Hartmann peger på midtbanespilleren Xavi som den helt definerende spiller for tiki-takaen både hos Barcelona og på det spanske landshold. Og alene fordi det er andre typer, men også fordi fodbolden har udviklet sig, vil man se et Spanien, der leverer tiki-taka i version 2.0.

-  Og det er stadig et hold, vi skal glæde os meget til at se, siger Morten Glinvad.

I den sidste tema-podcast kun om et land sætter Mediano også fokus på generationsskiftet og de ti mulige slutrundedebutanter hos Spanien. Vi ser på de spanske spillere, der ikke kom med i truppen som Diego Costa, Fernando Torres, Juan Mata og Saul. Og så ser på den rolle, som Andres Iniesta er tiltænkt.

Mediano Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant.

Således taler vi i udsendelsen om Oddset og bud på Europamester, hvor Frankrig er favorit med odds 4.0, Tyskland giver 4,8 gange pengene, mens Spanien pt. giver 6,0 gange pengene tilbage.

Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Foto: Getty Images

I Brøndby hader de os, men sådan har jeg det ikke med dem

I Brøndby hader de os, men sådan har jeg det ikke med dem

Bosman-dommen og Premier League knækkede britisk talentudvikling

Bosman-dommen og Premier League knækkede britisk talentudvikling