logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM podcast: Zaza og Pellé bør nok holde sig væk fra Italien i den nærmeste fremtid

EM podcast: Zaza og Pellé bør nok holde sig væk fra Italien i den nærmeste fremtid

EM-podcast dag 23: Det var finalen, vi så lørdag aften. Italien mod Tyskland blev en slags moralsk EM-finale, mener dagens panel i Medianos EM Special. Og så bør Graziano Pellé og Simone Zaza nok lægge sommerferien et andet sted end i hjemlandet denne sommer.

 

Af Peter Brüchmann

Journalisterne Christian Wolny og Gisle Thorsen udgjorde dagens Mediano-panel hos studievært, Daniel Sichlau, der selvfølgelig lavede søndag-morgen-podcast på sin fødselsdag i dag.

Både Wolny og Thorsen peger på, at kampen mellem Tyskland og Italien var en slags moralsk finale, og de ærgrer sig over, at den faldt så tidligt i turneringen.

- Det var finalen, det her, lyder det i dagens udsendelse.

Daniel Sichlau tager en feedback fra Mediano-lytter Jonas Højlund op i udsendelsen. Jonas Højlund ærgrer sig over, at Mediano ligesom mange andre medier bevæger sig i stereotypen om Italien som det defensive hold, når holdet faktisk har overrasket ganske aggressivt mod for eksempel Spanien.

Det lyder som om eksperterne er så indgroede i deres opfattelse af italiensk fodbold, at de slet ikke forholder sig til Contes ageren som taktiker. Contes hold starter næsten altid med Ild-i-røven-attitude og fuld fart. Og som det eneste hold har de rent faktisk mødt to klassemodstandere i den her turnering - og vundet. Målscore på 4-0. I begge kampe skabte de flest chancer. Og ikke kun på omstillinger, skriver Jonas Højlund på Medianos Facebook-side før kvartfinalen i går.

Derfor bliver panelet foreholdt opgøret mellem de to store taktikere og spørgsmålet om, hvem der vandt på taktikbrættet:

- Det blev et remis. De neutraliserede hinanden i denne kamp, siger de to debattører.

Endelig er der en uddybende snak om den spektakulære og usædvanlige straffesparkskonkurrence, hvor især de spark, der blev taget af Graziano Pellé (jeg laver en Panenka på dig, Neuer) og Simone Zaza (hvad enten det var 18, 20 eller 24 skridt i tilløbet) bliver behandlet. 

- Det var så u-italiensk, det, de gjorde. De bør nok holde sig lidt fra Italien denne sommer, lyder det i panelet.

Og så kigger dagens panel frem mod den sidste kvartfinale i aften mellem Island og Frankrig. Begge tipper Frankrig som vinder - med et mål.

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Podcasten er optaget på udstyr venligst udlånt af Sweepr

EM podcast: Derfor bliver det Tyskland

EM podcast: Derfor bliver det Tyskland

Next stop for Klopp - Konsekvenserne af nederlaget i Basel

Next stop for Klopp - Konsekvenserne af nederlaget i Basel