logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Sådan bliver dit firma partner på Mediano

Sådan bliver dit firma partner på Mediano

Har dit firma også ondt i digitaliseringen? Kan du også se, at alt for mange af jeres kunder installerer adblock? Og vil du prøve en helt anden vej i mediebilledet, hvor relevans og loyalitet er nøgleordet, så har Mediano måske et svar. Læs her hvordan vi får fat i hinanden.

Af Peter Brüchmann

Når vi har sat os for at lave det site, som vi selv mangler derude, ligger der også et opgør med mediernes traditionelle betalingsmodeller. Vi koster ikke penge. Vi bygger ikke betalingsmure. Vi er heller ikke læsset til i bannere, popup-reklamer eller lange prerolls før vores levende indhold.

Vi vil prøve at give svaret til de virksomheder, der sidder og kigger på deres målgruppe og konstaterer, at 50 procent af dem allerede har installeret adblock. Virksomheder, der er nødt til at hælde al markedsføring i tv-mediet, så længe det varer, mens man leder efter den digitale nøgle.

Vores svar er partnerskaber. Nogle vil kalde det sponsorater, men for os er det partnere. Vi søger at skabe den maksimale relevans for partnere og brugere på samme tid. Og vi tør godt tage vores partnere ind i det redaktionelle miljø, som vi har gjort med Oddset siden EM-slutunden 2016.

Det er i enhver henseende afgørende for os, at vores lyttere, seere og brugere kan se og høre, hvad der foregår. Det sidste, vi ønsker, er at blive anklaget for skjult reklame. For pokker, det er vores partnere, der gør det muligt, at vi kan lave fedt indhold, så vi bilder os ind, at vores lyttere, seere og læsere også godt kan lide vores partnere. Og det afgørende i redaktionel henseende vil altid være, at det er os, der bestemmer indholdet.

Nogle af vores foreløbige modeller ser således ud:

 • Oddset integreret som partner på vores udsendelser om Superligaen, Premier League, Champions League og fodboldlandsholdet. Oddset er partner på afsendelse af programmet, og aktuelle odds fra Danske Spil er integreret, hvor det er relevant for indholdet. Vi bestemmer indholdet, men nævner vores partner, hvor det er relevant for lytterne og seerne.
 • Faxe Kondi som en integreret partner i Fodboldministeriet. Der væddes en Kondi og bedste spørgsmål fra brugerne belønnes med en ramme Faxe Kondi.
 • 3F som partner på Mediano 3F Liga med fokus på kvindefodbold
 • Arbejdernes Landsbank og 3F som partner på vores store 2017-fokus på en bedre fankultur. To visionære virksomheder tager medansvar for at løfte dansk fankultur og arrangerer sammen med Mediano to store høringer og deltager i arbejdsgrupper, der skal komme med anbefalinger til klubber og Divisionsforening samt DBU.
 • Hummel er partner på vores serie om dansk fodbolds store legender. Vi har en kommerciel aftale, ja, men vi deler også synet på, at vi i Danmark skal blive bedre til at hylde legenderne. Derfor besøger vi en række klubber i 2017 og markerer legenderne med udsendelser, ligesom hummel gør det med særlige trøjer.
 • Eye4TALENT er partner på vores serie om dansk talentudvikling. Her er der udover at være tale om en kommerciel aftale også tale om et fælles mindset om, hvordan man udvikler såvel spillere som medarbejdere.
 • Meget mere er på vej. Også elementer, hvor produkter integreres i indholdet og samtalerne.

Vi ønsker ikke at underminere de traditionelle medier. Vi vil prøve at hjælpe med – indenfor vores lille område – at skabe en vej til fremtidige arbejdspladser, hvor man kan skabe kvalitets-indhold i en digital verden.

Vores model er også native advertising, så partnere for eksempel indgår i podcast og video, som Square Space arbejder med Guardian Football Weekly, Seatgeek indgår i Bill Simmons’ HBO-podcast eller Bet365 er partner på The Football Rambles show. Vi kigger mod gaming-industrien og miljøer, hvor partnerskabet giver mening for både virksomheden og brugere og seere. Maksimal relevans for brugeren og et mål om at være ’top of heart’ i stedet for ’top of mind’.

Og top of heart er det mest værdifulde perspektiv, der findes derude.

Så sidder du derude i direktionslokalet og kigger på yngre målgrupper, som du ikke kan nå og gerne vil skræddersy budskaber sammen med os, så tag fat i vores kommercielle ansvarlige Peter Sindahl på sindahl@mediano.nu. Også hvis du er så vild med ideen, at du vil være den gennemgående partner på alt vores indhold.

Lad os lige give tre konkrete eksempler, så det hele ikke ender i floromvundne bogstaver: Vi taler store fodboldoplevelser og fascination i lyd/video og har en rejsepartner med på ugens emne. Vi analyserer i ’The Bootroom’, som i trænerens værksted, hvorfor netop denne klub dominerer Champions League lige nu, og vi har en detail-virksomhed med støvler eller trøjer som partner i formater, som værten taler om i præcist doserede formater i udsendelsen. Eller vi tager ugens Superliga-profil på tur i bilen fra den fabrikant, som vi samarbejder med og navngiver det ugentlige format, så det giver mening for bilproducent og de brugere og seere, der følger med. Det kunne være ’Up-Tour’ med ugens profil, det kunne være ’Toyota Talk’ med et studie bygget i bilen eller ’Mediano Master’, hvor ugens gæster inviteres ind i vores Renault-studie. Eller vi tager 'Hessel Bilen' til Jylland og interviewer Jess Thorup og Glen Riddersholm. Hvis Hessel også er sponsor i den relevante klub, tager vi et billede foran bilen og bruger dette på social, så integrationen bliver maksimal.

Vi får givetvis klø i Presselogen og ser frem til løftede øjenbryn fra de såkaldt traditionelle medier. For det kan man jo ikke. Men alt, hvad vi gør, er 100 procent transparent. Brugere, seere og lyttere kan se præcist, hvad det handler om. Og det er vores svar på at kunne levere vores indhold til 100 procent af vores målgruppe uden abonnements-betaling og uden at skulle trække de stakkels mennesker igennem hidsige og gammeldags annonceformater. Printmediet er i fuld gang med en svær neadadgående spiral. Og lige nu nærmer flere af de digitale modeller sig den næste nedadgående spiral.

Så ja, det her er også en slags mediekritik, men det er først og fremmest et konstruktivt forsøg på at levere et svar. Og det er sværere end bare at pege fingre.

Og nede ad vejen kommer vi til at arbejde mere med native advertising og sponsored content i forskellige modeller, hvor det kan give relevans for brugerne.

Og nej, vi har endnu ikke opfundet den dybe tallerken her. Vi forsøger bare med Mediano at trække på de erfaringer, som Guardian, New York Times, Mashable, Vice og Huffington Post har gjort med relevante kommercielle modeller. Og gjort ganske begavet.

De produkter, vi har mulighed for at arbejde med i de kommende sæsoner er følgende:

 • Ugentlige podcast på de store ligaer som Premier League, La Liga, Bundesligaen, Serie A, Champions League – og selvfølgelig Superligaen
 • Helt nye formater på Championship og 1. division, hvor lyttertallene er lige så høje som på de store ligaer - og lytterne om muligt endnu mere dedikerede.
 • Særlige formater baseret på vores værter og eksperter – formentlig også ugentlige formater
 • Fankultur – månedligt eller ugentligt podcast om fodboldens helt særlige fankultur
 • Et stort projekt om talentudvikling. Fokus på dansk fodbolds fremtid og den generelle problemstilling med talentudvikling og udvikling af potentiale - ekstremt attraktivt for den virksomhed, der ser koblingen mellem fremtiden, potentialet og dynamikken i emnet.
 • Video-indhold på alt ovennævnte – ikke vores kortsigtede plan, men i det rette samarbejde kan man forholdsvis enkelt lave unikt tv-indhold med stor præcision i en attraktiv målgruppe.
 • Der står meget, meget mere på vores imaginære white-board (vi har ikke én), så der er masser af ideer at arbejde med.
Superliga-podcast: Viborg er nedrykningsfavorit, Horsens kryber under radaren

Superliga-podcast: Viborg er nedrykningsfavorit, Horsens kryber under radaren

Superliga-transfer-fokus: Hvad skal Simon Poulsen i SønderjyskE?

Superliga-transfer-fokus: Hvad skal Simon Poulsen i SønderjyskE?