logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM podcast: Tyskland skal hjem og masse-producere nye 9'ere

EM podcast: Tyskland skal hjem og masse-producere nye 9'ere

EM podcast dag 29: Tyskland gjorde meget rigtigt i semifinalen, men blev straffet for egne fejl - og for manglen på en klassisk 9'er.

 

Af Daniel Sichlau og Peter Brüchmann

Så nu hedder EM-finalen værtsnationen Frankrig mod EM-outsideren Portugal søndag aften i Paris.

Der var nok af diskussionsstof, da DBUs talentchef Flemming Berg analyserede EM-semifinalerne i selskab med Discovery Networks studievært og reporter, Jesper Simon i Medianos EM Special.

Den oplagte konklusion var, at den tyske landstræner Joachim Löw havde gjort meget rigtigt i en EM-semifinale, hvor Tyskland var voldsomt dominerende i en medrivende og underholdende 1. halvleg, men blev straffet på egne fejl.

- Det var to usædvanlige, men også graverende fejl, som Flemming Berg konstaterede.

Og så er efterrationaliseringen også, at Tyskland - som flere andre nationer - skal hjem og arbejde på at 'producere' rigtige angribere. Noget, som også DBU sætter fokus på i disse år.

- Vi har inviteret til en konference i november, hvor vi blandt andet inviterer tidligere topangribere for at forklare, hvad det er, det kræver at være rigtig angriber, fortæller Flemming Berg og siger om det daglige arbejde i talentudviklingen:

- Når jeg mødes med trænerne for ungdomslandsholdene herhjemme, så opfordrer jeg altid til, at de bruger spillere i 9'er-positionen og forsøger at spille boldene i den position, så de får en fornemmelse af, hvordan det er, når Danmark bliver farlige inde i det mest interessante rum.

Begge var dog enige om, at Tyskland kunne rejse hjem med løftet pande efter at have spillet en god turnering.

Panelet talte også om Frankrigs chancer, og især Jesper Simo har stor interesse i værtsnationens succes. Han spillede nemlig før EM en bid af formuen - 1.000 kroner - til odds 4 på Frankrig som Europamestre.

Paris er den næststørste portugisiske by

Flemming Berg har i en periode på syv år været Chelseas scout i Portugal og er portugisisk gift, så hans interesse ligger en anelse tungere hos søndagens modstander. Berg kunne således også berette, at Paris faktisk er den næststørste portugisiske by - med mere end 1 mio. indbyggere, som primært er flygtninge og efterkommere af flygtninge, der forlod Portugal under Antonio de Oliveira Salazars regime frem til 1968.

- I august kan du på de fleste portugisiske motorveje se, at op imod halvdelen af alle biler har franske nummerplader, og det er ikke kun franske turister, men i høj grad også portugisere på ferie i det gamle hjemland, fortæller Berg.

Endelig taler panelet også om Frankrigs statistiske overtag mod Portugal i indbyrdes kampe, men også den krølle, at Didier Deschamps i 2004 stod som tabende part i en Champions League-finale med Monaco, hvor modstanderen var Porto under ledelse af den dengang nye, spændende unge træner ved navn Jose Mourinho.

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Podcasten er optaget på udstyr venligst udlånt af Sweepr

Foto: Getty Images/Alexander Hassenstein

Den store optakt på FC København: Ståles virkelige eksamen

Den store optakt på FC København: Ståles virkelige eksamen

EM podcast: Cristiano Ronaldos mesterværk eller...

EM podcast: Cristiano Ronaldos mesterværk eller...