logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

EM Podcast: Tag med Svend Gehrs ind i 'Pirlos Hule'

EM Podcast: Tag med Svend Gehrs ind i 'Pirlos Hule'

EM podcast dag 30: Fodbolden er blevet 'videnskabificeret'. Trænerne er blevet for alt for dygtige. Og derfor har Svend Gehrs kedet sig alt for meget under EM.

 

Af Peter Brüchmann

Medianos EM Special bager i dag op til finalen søndag aften i dagens podcast. Det sker i selskab med det, som en lytter har kaldt 'lyden af fodbold' i skikkelse af fodboldkommentator Svend Gehrs. Sammen med tidligere professionel fodboldspiller og ekspertkommentator Esben Hansen kigger Mediano i dag tilbage på EM-slutrunden og frem mod den ene tilbageværende og største kamp: EM finalen.

Kigger man bagud på EMs hidtidige forløb er det dog ikke fodboldoplevelser, der har imponeret Svend Gehrs.

- Jeg har kedet mig alt for meget. Jeg synes, at der har været alt mange kedelige kampe. Og jeg mener, at fodbolden ganske enkelt er blevet 'videnskabificeret',  siger Svend Gehrs om sin oplevelse af denne EM-slutrunde.

- Der er sket det forfærdige, at trænerne er blevet for gode og nærmest for veluddannede. De har redskaber til at gennemanalysere hver eneste situation i en fodboldkamp. Det går i højere grad ud på at forhindre de andre i at få deres spil til at fungere end at udvikle en egen offensiv spillestil, siger Svend Gehrs.

Esben Hansen og Svend Gehrs i Medianos podcast-studie, hvor der i dag blev snakket EM og finale.

Esben Hansen og Svend Gehrs i Medianos podcast-studie, hvor der i dag blev snakket EM og finale.

- Jeg ser fodbold for oplevelsens skyld. Ikke for videnskabens skyld, som så mange andre desværre gør.

Esben Hansen tilslutter sig synspunktet og den konsekvens, det har haft på spillet.

- Det er en helt legitim betragtning. Det er et faktum, at der er en enorm mængde at trænere, der besidder de højeste træneruddannelser.  Alle kan forsvare lige godt. Og så kommer det ned til, hvad dine allerbedste offensivspillere kan. Der er sket på den måde sket en forskydning mellem stærke og traditionelt mindre stærke nationer, siger Esben Hansen.

Den 76-årige Svend Gehrs, der stadig er aktiv på Viasat Sport med udvalgte Champions League-kampe, udpeger til gengæld i dag dommerne som dem, der har klaret sig bedst i denne slutrunde.

- Jeg troede aldrig, at jeg ville komme til at sige det her, men det, der har imponeret mig allermest, er dommerne.

- Hvor har de bare været dygtige denne gang, siger Gehrs og udpeger tyske Felix Brych som den bedste af dommerne.

- Han har været ualmindelig sikker i alt, hvad han har foretaget sig, siger Gehrs i dagens udsendelse.

Fodboldkommentatoren ærgrer sig i øvrigt over, at vi i 2018 risikerer igen at få et dyk i niveau, fordi alle verdensdele skal repræsenteres på dommersiden, og det kan betyde, at vi igen får momentvis negativt fokus på dommerne, når VM skal afvikles i Rusland.

- Så kan alt det gode fra denne slutrunde være spoleret igen. 

Dagens udsendelse rummer diskussioner om Cristiano Ronaldo, om Frankrigs sandsynlige tilgang til en finale mod Portugal og en fin afstikker om, hvorvidt dette franske hold vil være favoritter til VM-titlen om to år.

Hør også, hvorfor der i Esben Hansens Wikipedia-portræt står, at den jura-studerende eks-spiller ynder at spille skumtennis i sin fritid.

Og hør, hvorfor Svend Gehrs stadig ser fodboldkampe med et stopur i hånden.

HUSK: Skriv gerne en anmeldelse i iTunes, giv os en vurdering - og allervigtigst: Hvis du kan lide vores podcast, så del dem med vennerne. Mediano er et nyt medie uden markedsføring, uden mediepartner og uden budget til at promovere vores indhold, så vi lever af, at I vil dele vores indhold.

Mediano EM Special laves i samarbejde med Oddset. Mediano er et site uden bannere og uden brugerbetaling. Til gengæld tager vi vores partnere ind i indholdet, hvor det er relevant. Gå ind på oddset.dk/mediano så kan Oddset og Danske Spil se, at brugerne kommer fra Mediano og det øger chancerne for, at vi kan lave flere podcasts i fremtiden. 

Podcasten er optaget på udstyr venligst udlånt af Sweepr

Finale-podcast: Tre ting, der kommer til at afgøre EM-finalen

Finale-podcast: Tre ting, der kommer til at afgøre EM-finalen

Den store optakt på FC København: Ståles virkelige eksamen

Den store optakt på FC København: Ståles virkelige eksamen