logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast: Serie A-optakt - hvem skal udfordre Juventus, lommetyven i omklædningsrummet og kineserne i Milano

Podcast: Serie A-optakt - hvem skal udfordre Juventus, lommetyven i omklædningsrummet og kineserne i Milano

Der er fuld skrue på anekdoterne og analyserne, når Christian Wolny og Per Krøldrup gæster Mediano-studiet - vi tør godt love underholdning og viden i stor udstrækning

Af Jacob Staehelin og Daniel Sichlau

Juventus virker usårlige i den italienske Serie A, der åbner for ballet i denne weekend. Og den forudsigelse kan begge gæster i denne optaktspodcast skrive under på.

Både Christian Wolny, der har boet i Italien i flere omgange, og Per Krøldrup, der som professionel fodboldspiller har tilbragt 10 sæsoner i landet, har Torino-klubben som selvskrevne mestre - der er ganske enkelt ikke nogen, der kan true dem. Og Christian Wolny ser en endnu tydeligere udvikling med købet af Gonzalo Higuain i Napoli.

- For første gang siden Pavel Nedved og Zinedine Zidane køber man en spiller til en pris, der skal vise omverdenen, at man igen er oppe blandt de største, siger han.

Man slog sig på dagens ene gæst. Bare spørg Zlatan...   Foto: Getty Images

Man slog sig på dagens ene gæst. Bare spørg Zlatan...

Foto: Getty Images

At man så også har hentet Miralem Pjanic fra Roma, understreger bare klasseforskellen, mener Per Krøldrup.

- Man bliver selv stærkere og man køber rivalernes bedste mand. Juventus er i en liga for sig, selv om netop Roma har gang i et spændende projekt, siger Per Krøldrup, der selv havde Roma-træner Luciano Spalletti i sin tid i Italien - anekdoterne om den temperamentsfulde herre får du også.

Per Krøldrup fortæller også om Antonio Di Natales evner som lommetyv i Udineses omklædningsrum, hvor klublægens pung og briller forsvandt på mystisk vis. Han får også rundet de opskårne dæk på bilen, bare to uger efter debuten for Pescara - og en forklaring på, hvorfor det kun blev til fem kampe for klubben, der sjovt nok skulle betale en bonus efter syv spillede kampe...

Der bliver også tid til at diskutere det kinesiske indtog i Milan og Inter, der nok kan være begyndelsen på en offensiv, men som også er hæmmet af, at de italienske klubber er notorisk dårlige forretninger, hvilket betyder - med Financial Fair Play in mente - at man ikke bare kan hælde millioner i spillerindkøb.

Det - og meget mere - i denne optakt til Serie A, der rundes af med en gennemgang af de bedste Medianos i italiensk fodbold. Og skulle du have lyst til at kende endnu flere italienske positionsbegreber, så er der et lille link her:

Vært er Daniel Sichlau

 

Podcast: La Liga optakt - Messi vs Ronaldo part VIII - og lidt om Sisto og Laudrup

Podcast: La Liga optakt - Messi vs Ronaldo part VIII - og lidt om Sisto og Laudrup

Panathinaikos - når man vier sit liv til klubben

Panathinaikos - når man vier sit liv til klubben