logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Derby-podcast: Sådan bliver Brøndbys kamp mod FCK om førstepladsen

Derby-podcast: Sådan bliver Brøndbys kamp mod FCK om førstepladsen

Superliga-podcast: For første gang i mange år er det ikke bare duellerne og intensiteten, vi glæder os til, når Brøndby møder FC København. Men i høj grad også spillet og mødet mellem to interessante stilarter.

 

Af Jacob Staehelin og Peter Brüchmann

Brøndby spiller i den grad presfodbold og har beruset Danmark og Superligaen de seneste uger med dynamisk 'overfalds-fodbold'. Ståle Solbakken og FC København har også vænnet os til en anden variant af presfodbold med Thomas Delaney og William Kvist som kørende stempler i FCKs maskinrum.

Der er derfor lagt op til et stilmæssigt møde med meget høje forventninger, når det traditionelle derby-opgør mellem Brøndby og FC København for første gang længe også er et opgør om Superligaens førsteplads. Det analyserer dagens Mediano-panel med Lyngbys akademitræner Jonathan Hartmann og professionel fodboldspiller Francis Dickoh.

De kigger også på den dygtige hånd, som Troels Bech har haft ikke bare med ansættelsen af Alexander Zorniger som ny Brøndby-træner, men også med at købe ind fra noget lavere hylder, end man gjorde, da Jan Bech Andersen først kom ind i Brøndby med meget store armbevægelser - og begrænset succes.

Hos Oddset er FC København trods udebane og 2. plads favorit til søndagens kamp til 2,25 x pengene for udesejr, mens Brøndby-sejr vil give 3,15 x pengene retur.

Hvordan bliver Thomas Franks eftermæle i Brøndby?

En virkelig interessant del af dagens udsendelse omhandler en analyse af tidligere Brøndby-træner Thomas Franks eftermæle. Er han svækket af, at spillere, der præsterede gennemsnitligt under ham nu toppræsterer. Det drejer sig om spillere som Andrew Hjulsager, Teemu Pukki og Christian Nørgaard.

Både Jonathan Hartmann og Francis Dickoh forsvarer Thomas Frank og dømmer ham ikke lige så hårdt, som mange af Brøndbys tilhængere gør.

Brøndby indtager udover Superligaens 1. plads også både 1. 2. og 3. pladsen på den aktuelle topscorerliste med Teemu Pukki, Andrew Hjulsager og Kamil Wilczek. Ikke desto mindre står både Federico Santander, Andreas Cornelius og Andrija Pavlovic foran Pukki til spillet om, hvem der scorer kampens første mål.

Hør også podcasten om de fire danske hold i Europa Playoff i denne uge - blandt andet FC København tirsdag og Brøndby torsdag:

 

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Superliga-podcast: AGFs sammenbrud, AaBs familie, Randers' omklædningsrum og hadet i Midtjylland

Superliga-podcast: AGFs sammenbrud, AaBs familie, Randers' omklædningsrum og hadet i Midtjylland

Europa podcast: FC København og de - hold godt fast - 75 procents chance for Champions League

Europa podcast: FC København og de - hold godt fast - 75 procents chance for Champions League