logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Her foregår den største revolution i fodboldens verden lige nu

Her foregår den største revolution i fodboldens verden lige nu

Podcast: Kinesiske selskaber har købt AC Milan, Inter, dele af Manchester City, Atletico Madrid og mange andre de seneste halvandet år. Her forklarer fodboldtræneren Mads Davidsen, hvorfor Kina har besluttet at vinde VM i fodbold 2050.

Af Sture Sandø og Peter Brüchmann

Det er ikke helt gået op for alle, hvad der lige nu skyller ind over den europæiske fodboldverden. Jo, Berlusconi solgte AC Milan. Inter blev solgt. Pludselig røg Wolverhampton, West Bromwich, Nice, Sochaux og et par andre. Alt sammen i 2015 og især i 2016.

Fælles for de nævnte er, at de nye ejere stammer fra Kina.

I forrige transfervindue lærte vi, at pengene i Kina var så store, at vi befandt os midt i en revolution af det traditionelle transfermarked. Kinesiske klubber indtog placeringerne 1, 2, 4 og 5 blandt de fem dyreste handler i verden. Og helt grotesk blev det, når vi kiggede på, at den kinesiske 1. division  - altså den næstbedste kinesiske række  - var den liga, der brugte 4. flest penge i vinterens transfervindue. Foran Bundesligaen.

Den danske fodboldtræner Mads Davidsen befinder sig midt i den fodboldmæssige revolution som træner i Shanghai SIPG, dels som assistent for Sven-Göran Ericsson, dels som klubbens tekniske direktør. Her gæster han Mediano og fortæller om, hvad der sker, hvorfor det sker og hvordan kineserne udfører den plan, som landets præsident Xi Jinping lancerede i 2011.

I følge den plan skal Kina kvalificere sig til VM, være værter for en VM-slutrunde og i sidste ende vinde VM i fodbold inden 2050 - med spillere, der slet ikke er født endnu.

Det kræver den mest langsigtede, gennemarbejdede og stærkest finansierede plan, fodbolden nogensinde har set. Og det er den, vi ser de første konsekvenser af i disse år.

Foto: Getty Images/VCG

Ægte kærlighed - Borussia Dortmunds rutsjebanetur

Ægte kærlighed - Borussia Dortmunds rutsjebanetur

Mediano CL Podcast: Der ligger op til 8-10 point til FCK i den gruppe

Mediano CL Podcast: Der ligger op til 8-10 point til FCK i den gruppe