logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano Superliga: Pusic, Poulsen og Thorup - Mio og Per Nielsen om det betændte lederskab

Mediano Superliga: Pusic, Poulsen og Thorup - Mio og Per Nielsen om det betændte lederskab

Superliga podcast: De to tidligere anførere Per Nielsen og Michael Mio Nielsen afsiger i dag dom over weekendens største drama, da Martin Pusic satte sig selv i centrum og udfordrede Jakob Poulsens lederskab i FC Midtjylland.

 

Af Peter Brüchmann

FC Midtjyllands østrigske angriber, Martin Pusic, skabte fredag aften en af de mest pikante situationer i flere års Superliga, da han satte sig selv så meget over holdet, at anfører Jakob Poulsen måtte gå hovedrystende væk fra en situation, hvor Pusic insisterede på at sparke et straffespark, som alle aftaler ellers tilsagde skulle sparkes af Poulsen.

Det debatterer dagens Mediano panel bestående af tidligere anfører i Brøndby IF, Per Nielsen, og tidligere anfører i FC København, Michael Mio Nielsen. Per Nielsen har med sine 548 kampe for Brøndby pænt meget erfaring af have sine holdninger i, mens Michael Mio også har solid ballast og i FCK-trøjen nåede 290 kampe udover perioder i Frem og franske Lille OSC.

- Det er uhørt. Men jeg synes også, at Jakob Poulsen gør det rigtige. Han kan jo ikke risikere, at det ender i håndgemæng på banen. Han havde ikke vundet noget ved at køre den helt ud, siger Michael Mio Nielsen.

Efter kampen og dramaet sagde Jakob Poulsen ordene 'jeg er chefen'. Den melding bliver udfordret, og så peger Per Nielsen på, at Jess Thorup nok ikke slipper med at sige, at 'den ordner Jakob'.

- Det er forkert, hvis han holder fast i det. Han er nødt til at tage fat i det. Der er et hierarki, der skal fungere, siger Per Nielsen og fortsætter:

- Thorup mangler at vise noget i forhold til at lede et tophold.  Jeg mangler at se noget mere fra Thorup, der har gjort det fantastisk i Esbjerg og godt med U21-holdet. Men nu leder han et tophold med store egoer, og der er han nødt til at træde mere i karakter.

Hos Medianos partner Oddset er Martin Pusic nu nede i odds 25 for at ende som Superligaens topscorer. Panelet diskuterer, hvorvidt Pusic lige nu er Midtjyllands største problem eller holdet største chance.

De to giver et bud på, hvad Jess Thorups muligheder er før næste kamp mod OB. Skal han sætte Pusic helt ud af truppen for at statuere et eksempel? Skal han sætte ham på bænken som mod Esbjerg eller skal han lade ham starte inde, fordi han er manden, der kan gøre FCM til et mere stabilt tophold?

Dagens udsendelse fokuserer også på Rafael van der Vaarts rigtige debut i FCM-holdets startopstilling, og så tager Mio og Per Nielsen søndagens topkamp mellem AaB og Brøndby under kærlig behandling.

Vi kommer forbi Randers' succes som tophold, Horsens mindst lige så store succes som top 6-hold og vi kigger frem mod sidste kamp i runde 8 mellem AGF og FC Nordsjælland.

Hør også den fyldige optakt til denne weekends Superliga:

La Liga-klummen:  Barҫa-dræberen Kiko og et genopstået Alavés

La Liga-klummen: Barҫa-dræberen Kiko og et genopstået Alavés

På Ama’r går vi ikke i kirke om søndagen, vi går på stadion

På Ama’r går vi ikke i kirke om søndagen, vi går på stadion