logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Podcast - Strudal langer ud efter DBUs model: Vi har et kæmpestort hul

Podcast - Strudal langer ud efter DBUs model: Vi har et kæmpestort hul

Mediano Special - tema om angribere: Mark Strudal er fuldtidsansat angrebstræner. Han savner nogle kolleger i de øvrige Superliga-klubber. Og han savner i den grad en kollega hos DBU, hvor man ikke længere har en angrebstræner. 

 

Af Peter Brüchmann

De fleste klubber i toppen af dansk fodbold har en målmandstræner, en fysisk træner, en fysioterapeut, en læge og ofte en mentaltræner. Men angrebstrænere - dem er der ikke mange af. Det er et stort problem, mener Mark Strudal.

Han er gæst i dagens Mediano Special podcast, hvor vi sætter fokus på angriberens rolle i dansk fodbold og især udviklingen af fremtidens angribere. Mark Strudal er fuldtidstræner hos Brøndby, hvor han både arbejder med Superliga-truppens angribere og arbejder med alle angriberne på klubbens talentakademi, Brøndby Masterclass, lige fra U19 og ned til U13-holdet.

I starten af oktober sætter DBU fokus på udviklingen af angriberen ved en workshop, hvor man blandt andet har inviteret den fuldtidsansatte angrebstræner Mark Strudal. Og DBU-gæsterne kan godt gøre klar til lidt af en opsang. Den tidligere landsholdsangriber (ni landskampe) har i hvert fald fyret godt op under sit oplæg, og i dagens Mediano Special forklarer han hvorfor:

- Vi bliver nødt til at investere herhjemme, hvis vi vil være med i udviklingen af fremtidens angribere, siger Strudal og peger på arbejdet i Schweiz, hvor man målrettet arbejder med angrebstrænere eller PSV Eindhoven, hvor Ruud van Nistelrooy står for skærpelsen af nutidens og udviklingen af fremtidens forwards.

Strudal går således i rette med DBUs argument om, at Jon Dahl Tomasson som assistent for Åge Hareide sagtens kan varetage angrebstrænerfunktionen.

Mark Strudal har lige nu Superligaens tre øverste spillere på topscorerlisten - herunder Teemu Pukki. Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Mark Strudal har lige nu Superligaens tre øverste spillere på topscorerlisten - herunder Teemu Pukki. Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

- Jeg kan sagtens forstå, at han (Åge Hareide, red.) er glad for Jon Dahl. Han har absolut ekspertisen. Jeg ved ikke, hvordan han arbejder hver dag, men jeg tror ikke, at han er ansat til at arbejde nede på ungdomslandshold og talentcentre. Det kræver struktureret arbejde, siger Strudal og fortsætter:

- Der har vi en kæmpe udfordring. Der er så meget at tage fat i som assistent og så mange funktioner, der skal udfyldes, at jeg ikke kan forestille mig, at han har tid til at træne individuelt og at gå ned i dybden med de enkelte angribere,  siger Strudal.

- For mig er det et kæmpesignal. Jeg har sagt det før til DBU og nu siger jeg det igen. DBU er godt klar over, at der skal tages hånd om det. Der er virkelig nogle store huller, der skal fyldes her.

Mark Strudal giver i dagens udsendelse også bud på, hvilken angriber hos de 13 Superliga-konkurrenter, han helst ville arbejde med og ser som en af ligaens mest spændende angribere.

Men lige nu har Strudal i sin stald de tre største favoritter til ende som Superliga-topscorer i skikkelse af Teemu Pukki til odds 3,0 hos Oddset, Kamil Wilczek til 4.00 og Andrew Hjulsager til 12 x pengene.

Han fortæller, hvordan man skoler fremtidens angribere til at begå sig i international fodbold og undgå de chok, man ofte hører om, når en dansk spiller rejser til udlandet og møder et mere kompetitivt miljø.

Og endelig remser Mark Strudal op, hvor hans kolleger som angrebstrænere befinder sig i dag - og det er vel at mærke ikke i Superligaen.

- Der er jo ikke så mange. Derfor bliver jeg ved med at holde fast i det her kald. Vi har kæmpestore udviklingsmuligheder, men udlandet er langt foran os, siger han.

Mark Strudal som gæst i Mediano-studiet hos Peter Brüchmann. Foto: Daniel Sichlau.

Mark Strudal som gæst i Mediano-studiet hos Peter Brüchmann. Foto: Daniel Sichlau.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Arsenal og transfervinduet, der umuligt kunne løses rigtigt

Arsenal og transfervinduet, der umuligt kunne løses rigtigt

Mediano PL: Conte dumpede første styrkeprøve

Mediano PL: Conte dumpede første styrkeprøve