logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Livet som klubløs, livet i landsholdslejren og Janne Saarinens shorts

Fodboldministeriet: Livet som klubløs, livet i landsholdslejren og Janne Saarinens shorts

Anden udgave af Medianos nye podcast Fodboldministeriet er klar. Og her bliver der igen grint, drillet og analyseret. Men aldrig lagt fingre imellem, når Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny snakker om flere emner ud fra egne erfaringer i fodboldens verden. I denne uge er der især fokus på landsholdet og livet som landsholdsspiller.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Denne gang kan du høre om, hvordan det er at stå på fri transfer som spiller, når transfervinduet er smækket i, og de klubløse spillere ryger på tilbud på fodboldens loppemarked, hvor klubberne ind imellem kigger forbi for at få lukket et hul. Landsholds-Lars har selv prøvet det, og det kan ikke anbefales.

”At stå uden klub som spiller er forfærdeligt. Klubberne kigger jo på dig som på en tom restaurant, hvor naborestauranten er fyldt med kunder. Og så tænker de, hvorfor mon det er sådan? Din værdi falder og for hver dag bliver det hårdere og hårdere.”

Der debatteres også om vi for fremtiden får færre spillere at se med over 100 landskampe, fordi penge og krav fra og i klubberne stiger, så landsholdene på sigt vil få sværere ved at lokke de største og bedste spillere med til mindre vigtige kampe.

Og så kan du bl.a. høre, hvilket beløb Thomas Helveg og Martin Jørgensen skulle afregne med hinanden efter 10 års konstant kortspil, når Lars Jacobsen fortæller om, hvordan tiden fordrives, og spændingsniveauet vedligeholdes, når en landsholdstrup er samlet på et hotel i over en uge af gangen.

Wolny har store forhåbninger om at komme på tavlen i Landsholds-Lars quiz’en, men får den rutinerede Jacobsen endnu engang fundet et hjælpemiddel frem, så han igen kan snyde sig til en overraskende sejr?

Janne Saarinen i aktion for FCK. En spiller som Landsholds-Lars ikke glemmer - og omvendt!  Foto: Lars Ronborg/Getty Images

Janne Saarinen i aktion for FCK. En spiller som Landsholds-Lars ikke glemmer - og omvendt! Foto: Lars Ronborg/Getty Images

Duoen besvarer også på mails fra lytterne, og her giver svaret, på et spørgsmål fra en af Landsholds-Lars tidligere klubkammerater, måske forklaringen på, hvorfor finske Janne Saarinen havde så svært ved at finde melodien på banen i FC København for godt 10 år siden. Producer-Sture Sandø styrer teknik, knapper og holder AGF-fanen højt i Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi.

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Topfoto: Mark Sandten/Getty Images

Superligaøkonomi, kunstige åndedræt og kampen om at præstere

Superligaøkonomi, kunstige åndedræt og kampen om at præstere

Podcast - DBU: Derfor valgte vi Hareide

Podcast - DBU: Derfor valgte vi Hareide