logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

AFCON Special: "Samuel Kuffour bar ikke sin egen taske"

AFCON Special: "Samuel Kuffour bar ikke sin egen taske"

Politiske stridigheder, mørke kapitler, mirakuløse præstationer og stjernespillere der ikke bærer der egne tasker. Velkommen til African Cup of Nations, som vi varmer op til i selskab med Francis Dickoh & Oscar Rothstein

Af Daniel Sichlau

Det afrikanske kontinent er spredt, ikke bare politisk og kulturelt, men også når det kommer til fodbolden. D. 14. januar begynder turneringen der plejer at samle nationerne under samme tag. Vores faste Superliga-ekspert Francis Dickoh har været udtaget til turneringen tilbage i 2006, og han fortæller unikke historier fra landsholdssamlingerne, hvor det ikke var givet at alle var lige. Snarere tværtimod.

Foruden Francis Dickoh havde vi inviteret Oscar Rothstein, der er idéhistoriestuderende, kommende studerende på Afrikastudier, og som har arbejdet i Mozambique, til at gøre os klogere på de kulturelle og politiske spændinger. Hvad lå for eksempel bag det tragiske angreb på Togos landshold tilbage i 2010? Og hvorfor er der altid tvivl om værtsskabet helt indtil sidste måned inden afholdelse? Hør forklaringerne i denne enkelstående special.

.....

Du kan også høre Dickoh og Rothsteins analyser af de deltagende landshold. Hvem skal vi holde øje med? Hvem står bedst rustet til turneringen? Og kan det tænkes at Christian Bassogog (AaB & Cameroun) får spilletid?

Sidst, men ikke mindst, opfordrer vi jeg til at være med i vores kampagne for at få Eurosport til at vise AFCON på dansk TV, da Eurosport har rettighederne i Europa. Tag Eurosportdk på Twitter og brug hashtagget #AFCONellerVIRUS. Så undgår vi dårlige streams og virus på computeren. Vi tror på at det kan lade sig gøre.

"Jeg husker Scholes fik rødt for næsten at slå Xabi Alonso i hovedet"

"Jeg husker Scholes fik rødt for næsten at slå Xabi Alonso i hovedet"

Mediano 1. division: Hvordan kommer en divisionsklub i Superliga-gear?

Mediano 1. division: Hvordan kommer en divisionsklub i Superliga-gear?