Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Her er vores nye familiemedlem: Danmarks stærkeste podcast om løb

Her er vores nye familiemedlem: Danmarks stærkeste podcast om løb

Mediano podcast: Nu begynder Mediano også at arbejde med andre idrætsgrene end fodbold. Frontrunner er første eksempel på faglig fordybelse, analyse og fascination indenfor store idrætsgrene.

Her er de første to podcast fra Medianos nye samarbejdspartner, løbemediet Frontrunner.  Det er Danmarks nye stærke løbemedie, der gør stort set det samme, som Mediano har gjort på fodbold: Tager de største begivenheder, de største navne og de mest interessante danske emner og behandler dem seriøst med eksperter, analyser, baggrund - og godt selskab.

Frontrunner er blandt andet drevet af en af Danmarks bedste langdistanceløbere gennem de sidste årtier, Henrik Them, der har sin bedste maraton-tid på 2.16.06 og er tidligere dobbelt dansk mester i både maraton, halvmaraton og mester i en række andre discipliner. Frontrunner består også af Jakob Vibild, der er koordinator, paneldeltager og arbejder med marketing samt Martin van Dijk, der er journalist og studievært.

I den første udsendelse i Mediano-samarbejdet kan du høre Henrik Them sammen med Dansk Atletik Forbunds formand Jakob Larsen og forfatter - og løber - Tonny Vorm diskutere sandsynligheden i, at maraton-rekorden når ned under to timer som sportsgiganten Nike har sat fokus på. 

Samtidig offentliggør vi en anden stærk udsendelse, hvor Henrik Them sammen med Hvidovre-træner og tidligere rekordholder på 400 meter, Steffen Jørgensen, tager os igennem et tilbagekig på løbeåret 2016 og et kig frem mod de største begivenheder i 2017. De kigger på natten, hvor Sara Slott i Rio de Janeiro skrev dansk idrætshistorie med sin OL-sølvmedalje, de kigger på Usain Bolts konkurrence-mentalitet og hans eftermæle - og så forsøger de at finde frem til, hvem der er atletikkens svar på Andrea Pirlo.

Samarbejdet med Frontrunner bliver ikke det eneste sted, hvor Mediano tager skridt i retning af at søge en fordybelse i andre idrætsgrene. I løbet af de kommende måneder vil blandt andre Jacob Staehelin og Lars B. Jørgensen, der til sammen har mere end 30 års Tour de France-erfaring som udsendte journalister, dykke ned i cykelsportens verden.

- Det er vigtigt at sige, at Frontrunner og vores kommende udsendelser om cykelsport ikke ændrer Mediano, som vores fodboldpublikum kender os. Vi kommer til at lave mere fodbold fremover. Cykelsport og løb er overbygninger eller 'fætre og kusiner', som vi kalder dem, siger Medianos chefredaktør Peter Brüchmann.

 Usain Bolt på det ikoniske OL-billede fra Rio, hvor overskud og stil smelter sammen i et stykke markant idrætshistorie. Foto: Getty Images/Anadolou Agency

Usain Bolt på det ikoniske OL-billede fra Rio, hvor overskud og stil smelter sammen i et stykke markant idrætshistorie. Foto: Getty Images/Anadolou Agency

- Vi kan producere podcast, vi kan bygge sites, vi kan arbejde med data og sociale medier. Og en dag kan vi måske også lave video. Jeg ville da ønske, at der havde fandtes sådan nogle som os, da jeg ad to omgange forlod den traditionelle mediebranche og havde lyst til at lave godt indhold, siger Peter Brüchmann, der heller ikke udelukker, at Mediano kan lave andet end sport. "Det handler om platformen og den seriøse formidling på nye mediepræmisser. Så er det ikke afgørende, om værter og redaktører laver fodbold, bilstof, politik eller teologi."

Foto: Getty Images/Donald Miralle

Mediano 1. division: Christian Lønstrup om efteråret, ambitioner og det mislykkede skifte

Mediano 1. division: Christian Lønstrup om efteråret, ambitioner og det mislykkede skifte

"Jeg husker Scholes fik rødt for næsten at slå Xabi Alonso i hovedet"

"Jeg husker Scholes fik rødt for næsten at slå Xabi Alonso i hovedet"