logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Interview med Morten Wieghorst: AaBs fremtid og den store regning fra AGF

Interview med Morten Wieghorst: AaBs fremtid og den store regning fra AGF

Mediano Superliga podcast: I dette store interview fortæller Morten Wieghorst om sit nye job i AaB, om ventetiden efter en fyring i AGF, der endte som en stor ridse i et ellers perfekt CV. Om at gå fra at være favorit til at afløse Morten Olsen til at være en mand med en lidt for tavs mobiltelefon.

Af Peter Brüchmann

Morten Wieghorst er ny træner i AaB. Han er manden, der skal løfte provinsens ubetinget mest succesrige Superliga-hold tilbage til den position, hvor klubben mener, at den hører hjemme.

AaB har vundet fire mesterskaber siden Superligaens fødsel i begyndelsen af 90'erne. Det er fire gange så mange som Silkeborg og FC Midtjylland - de eneste klubber vest for Storebælt, der har prøvet af vinde Superligaen udover nordjyderne.

Efter fyringen i AGF i december 2015 har Morten Wieghorst været ramt af et hårdt eftermæle som indadvendt toptræner med lidt for meget hang til boldbesiddelse og en meget lidt direkte form for fodbold. Det billede genkender han ikke selv, og selv om han holder sig til en aftale med AGF om ikke at tale om bruddet, så forholder han sig i dette interview til det lidt hårde - og formentlig også uretfærdige - eftermæle, som han fik efter fyringen.

Dermed svarer Wieghorst også på, om han i AaB er igang med at relancere sin trænerkarriere.

Hør i dette store interview også Morten Wieghorst svare på følgende spørgsmål :

  • Betyder spillet og stilen i AaB nogle gange lige så meget som resultaterne?
  • Hvordan vil han påvirke AaB i forhold til forgænger Lars Søndergaard og i forhold til Kent Nielsen, der i 2014 skabte det flotteste resultat i AaBs historie?
  • Hvordan skal AaBs spillertrup udvikles og hvilke poster er mest afgørende?
  • Hvad mener Wieghorst egentlig om fodbolddebatten i Danmark og hvor er det nuancerne især forsvinder?
  •  Hvad mener Wieghorst om Ståle Solbakkens arbejde i FC København og Alexander Zornigers virke i Wieghorsts gamle klub Brøndby?

Hør også Medianos interview med sportsdirektør Allan Gaarde umiddelbart før, at Morten Wieghorst blev udpeget som cheftræner:

Udsendelsen er lavet i samarbejde med 3F, som er Medianos nye partner. 3F gør det muligt for Mediano at tage på tur til Superligaens klubber og lave interviews som disse. I samarbejdet med 3F retter vi fokus på årets kommende store turnering '3F Cup', der har ambitioner om at blive Danmarks stærkeste turnering indenfor firmafodbold. Senere vil vi fortælle, hvordan 3Fs medlemmer kan melde sig til forskellige steder i Danmark.

3F er også en af sponsorerne i AaB. Mediano laver ikke skjult reklame og bruger ikke banner-annoncer. Vi fortæller højt og tydeligt, at det er samarbejder som dette med 3F, der gør, at vi kan lave mere fodbold-indhold til læsere og lyttere.

Foto: Getty Images/Allan Høgholm

FC Midtjylland Special: Interview med Jess Thorup

FC Midtjylland Special: Interview med Jess Thorup

Mediano PL: "Guardiola sendte den engelske kultur til Italien"

Mediano PL: "Guardiola sendte den engelske kultur til Italien"