logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

'Hjem Til Fodbold' er en smuk hyldest til en særlig livsstil

'Hjem Til Fodbold' er en smuk hyldest til en særlig livsstil

Esben Suurballe Christensen har læst Thomas Gravgaards personlige beretning om den engelske fodboldkultur - og han er ovenud begejstret! 

Af Esben Suurballe Christensen

Der er bands, musik, lyrik, film eller anden form for kunst, man kan identificere sig med.  Som kan gøre én klogere på én selv. Sætte ord eller billeder på ens givne livssituation eller livshistorie.  Sådan en bog har Thomas Gravgaard skrevet med hans ”hjem til fodbold”.  Og som én der, om nogle måneder, også udkommer med en bog, som kredser om samme tema, kan jeg ikke lade være med at bande lidt over, hvor velskrevet, involverende, personlig, hudløs, og vidende den er. Alt det jeg ønsker, vores egen bog er, når den udkommer.

Jeg har sjældent mentalt markeret passager så ofte i en bog før, og tænkt ”Det her er spejlet af mine tanker, af min ungdom, af mine værdier, af mit liv”.

Hør Mediano PLs podcast med Thomas Gravgaard her:

Det er kort fortalt historien om Thomas fra lille østjyske Skovby, der tidligt i sin ungdom bliver anglofil helt ind i huden. Han køber totalt ind på pakken om England som fodboldkulturens absolutte højborg, og via kronologisk udvalgte besøg og rejser til diverse britiske byer og fodboldstadions, får vi indblik i Thomas` personlige udvikling fra usikker teenager til den komplekse vokseverden, hvor mandlige venskaber stadigvæk bliver forankret og stadfæstet over bunden af en kulsort pint og i den gensidig omfavnelse, når bolden på en regnfuldeftermiddag i det nordlige England ligger inde i nettet, og favoritholdet er kommet foran.

Via Thomas´ inderste tanker om fodboldturene til Storbritannien enten solo eller med de tætknyttede venskaber fra hjembyen, får vi indblik i, hvad der sker på disse ture, som tusindvis af mænd fra vores generation bruger budgetkonto og voksenpoint på regelmæssigt at tage lavprisflyvemaskinen til. 

For det er ikke kun de 90 minutter på Stamford Bridge, St. James Park eller Britannia, der betyder noget. Nej, det er ligeså meget den første øl i lufthavnen. Det er samtalerne om samliv, ungdomsliv, voksenliv, arbejdsliv og startopstillinger over utallige pints på pubben før og efter kampen. Det er natklubberne med de bankende beats og kvinder med vaskebjørneansigter og svulmende barme, der både taler ligeså farverigt og drikker ligeså meget som deres britiske mandlige modstykker.  Alt dette beskriver Thomas Gravgaard efter danske forhold enestående godt. At vi samtidig får en masse viden om, og anekdoter fra, de egne og regioner, som Thomas Gravgaard og venner besøger, er med til at skabe en god balance mellem det biografiske og det faktuelle. Den balance er svær. Men lykkes til fulde.

Køb bogen hvis du vil blive klogere på Thomas Gravgaard, men også hvorfor Thomas, jeg og alle I andre rutinemæssigt søger til den stokkonservative ø, hvis madkultur giver dig en livsstilsygdom, hvis bolighåndværk giver dig lungebetændelse og hvis regndråber rammer dig trøsteløs hårdt hver gang. Det er godt for det der er oppe i dit hoved.

5 velskænkede pints ud af 6 pints!

Køb bogen her:

 

 

Fra nu af taler vi fankulturen op, er du med?

Fra nu af taler vi fankulturen op, er du med?

Freddy Adu og den amerikanske drøm

Freddy Adu og den amerikanske drøm