logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

FA Cup: Her er de bedste øjeblikke

FA Cup: Her er de bedste øjeblikke

FA Cup har budt på mange fantastiske øjeblikke gennem tiden. Med Mediano PL-lytternes hjælp har vi samlet en solid portion af de absolut bedste.

Af Daniel Sichlau

Som lovet har vi samlet nogle af de bedste øjeblikke fra FA Cup'ens historie. 
Læn dig tilbage og nyd historiens vingesus.
 

Gianfranco Zolas hælmål mod Norwich (2002)

Gianfranco Zola er for mange ikonet på Chelsea før Roman Abramovich' indtog.
I sæsonen 2001-02 blev det primært til en plads på bænken for den 35-årige Zola. 
Målet mod Norwich står dog klart i erindringen for de lidt ældre Chelsea-fans.

 

Manchester Citys comeback mod Tottenham (2004)

En ung Joey Barton gør det Joey Barton er bedst til: Skabe ravage. Først gult i første halvleg, og dernæst rødt kort ved pausefløjtet. Forinden havde Tottenham bragt sig foran ved Ledley King, Robbie Keane & Christian Ziege, men City var nærmest bedre uden Barton og således kunne Sylvain Distin, Paul Bosvelt, Shaun Wright-Phillips & Jon Macken, levere en af de største præstationer i FA Cup'ens historie.

 

Henry vender tilbage (2012)

Mindre end 10 minutter skulle den hjemvendte konge bruge før han havde sikret Arsenal sejren mod Leeds i FA Cup'en. På vaskeægte Henry-manér curlede han bolden ind i målet, og tog en ekstralang æresrunde.

 

Gerrards vidunderdrøn (2006) 

En af de mindeværdige finaler blev spillet i 2006. Her havde Liverpool besvær med at holde West Ham fra fadet. Blandt kampens højdepunkter var Paul Konchesky indlægsscoring. Ironisk nok skifter til Liverpool 4 år senere, hvor han falder fuldstændig igennem. Steven Gerrard dukker op langt udenfor feltet og hamrer bolden ind til stor eufori for de fremmødte scousers.
Kampen ender 3-3 i ordinær spilletid, og blev afgjort på straffespark, hvor 

 

 

Eddies store dag på Wembley (1966)

På Mediano er vi normalt ikke fans af baneløbere og andre forstyrrende elementer på fodboldbanen, men lige i dette tilfælde må vi give fortabt. FA Cup-finalen 1966. Everton mod Sheffield United. Everton er kommet bagud 0-2, men får udlignet til 2-2. Eddie Cavanagh ser sit snit til at entrere banen og juble over udligningen, og FA Cup'en får sin første baneløber.
Eddie var kæmpe Everton-fan, og Everton Football Club har efterfølgende omfavnet historien om den Everton-gale mand, der forbød tomatketchup i sit eget hjem pga. den røde farven. Læs det fine portræt her: Everton Album: Eddie Cavanagh 

 

Ryan Giggs' fortryllende solomål (1999)

Målet behøver næsten ikke nærmere introduktion. Ryan Giggs' forrygende solomål er et klassisk FA Cup-øjeblik. En humoristisk lytter bad os om at bemærke den gedigne farmåtte som Giggs fremviser ved sin jubelscene. Det er Sean Connery'sk på sin helt egen facon.

... 

Cantona sænker Spice Boys (1996)

Vi fortsætter rækken af gode minder for United-fansene. Eric Cantonas brag skaffede United FA Cup-trofæet i 1996. Det var dengang den engelske tabloidpresse kaldte Liverpool-truppen for 'Spice Boys'.
 

Wigans sensationelle sejr (2013)

Wigans sensationelle sejr mod Manchester CIty står tilbage som et af de smukkeste øjeblikke i turneringens historie. Roberto Martinez var mirakelmageren bag. Så glemmer vi at Wigan rykkede ned kort tid efter den flotte sejr.

 

Mediano PL præsenteres i samarbejde med vores partner Oddset. Abonnér og download i din podcastapp for at få de nyeste udsendelser i dit podcastfeed

Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Silkeborg Special: Sørensen, sagen og slutspillet

Silkeborg Special: Sørensen, sagen og slutspillet

FA Cup Special: Fodboldens DNA finder du her

FA Cup Special: Fodboldens DNA finder du her