logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano U i Silkeborg: I sporene på Dolberg, Skov, Gammelby, Skytte og store talenter

Mediano U i Silkeborg: I sporene på Dolberg, Skov, Gammelby, Skytte og store talenter

Mediano U Podcast: Hvad var det for et miljø, der skabte Kasper Dolberg og lige nu imponerer Superligaen med Robert Skov, Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte og mange andre fine talenter?
Det kigger vi på i denne udsendelse, hvor to af Silkeborgs egne talenter, Gammelby og Gustav Dahl, fortæller om udviklingen på Silkeborg Fodbold College i selskab med udviklingschef Jesper Stüker og A+ træner Dennis Pedersen.

 

Af Peter Brüchmann

Trådene går helt tilbage til årene med mesterskabet i 1994, starten på det dengang banebrydende Silkeborg Fodbold College og talenter som Thomas Røll og Martin Laursen.

Siden har det været meget fokus på talentudviklingen i FC Midtjylland og AaB, der har taget sig af de jyske mesterskaber i årene, der fulgte.  Men nu taler man igen om talenter fra det såkaldte Søhøjlandet.

Kasper Dolberg imponerede Europa i den foregående sæson og blev landsholdsspiller. Hjemme i Superligaen er der fokus på spillere som Robert Skov, Sammy Skytte, Jens Martin Gammelby og bag dem Gustav Dahl, Tobias Salquist, Jeppe Okkels og flere andre unge spillere.

Faktisk ligger Silkeborg i top 3 af de danske klubber på den internationale liste over klubber med spillere, der har været minimum tre år i klubben i alderen 15 til 21 år.  Du kan udforske Europa-kortet ved at gå ind under kategorien 'trained' på dette kort.

Og så kan du høre hele vores udsendelse med fokus på Silkeborgs talentudvikling her, hvor spillerne Jens Martin Gammelby og Gustav Dahl deltager sammen med udviklingschef Jesper Stüker og A+ træner Dennis Pedersen:

Hør også vores interview med Silkeborg IFs direktør Kent Madsen, der både viser rundt på JYSK Park, mens Superligaholdet træner og fortæller, at man bruger omkring fem millioner kroner på talentudviklingen i klubben:

I udsendelsen om Silkeborgs talentudvikling kan du også høre om:

  • Hvad er et særkende for Silkeborgs talenter?
  • Hvem sammenligner man sig med ude og hjemme?
  • Hvad mener spillerne er afgørende for, at nogen går hele vejen til professionel fodbold, mens andre falder fra?
  • Hvad er den største barriere for at træde ind på et Superligahold?
  • Hvor meget betyder cheftrænerens fokus?
  • Og hvilke metoder benytter Silkeborg IF sig af?
  • Og mange andre emner.

Det er eye4TALENT - Danmarks nye stærke platform for talentudvikling, der samler alle oplysninger og hvor spilleren selv tager og får ejerskab for sin egen udvikling - der er partner på disse udsendelser. Der er tale om en kommerciel partner, men der er også tale om et fælles mindset om udvikling af mennesker, som Mediano deler med eye4TALENT. 

Læs og hør meget mere om dansk talentudvikling i sektionen Mediano U, som er lavet i samarbejde med eye4TALENT: Mediano U. Eye4TALENT  er en platform for talent-udvikling, hvor der er tale om en 360 graders platform, hvor alt er samlet ET sted, så spillere, trænere, scouts og managers kan se det samme.

Se mere på Eye4Talent.com. 

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

E-sport Special: FIFA 18-snak, analyser og forventninger til den nye sæson

E-sport Special: FIFA 18-snak, analyser og forventninger til den nye sæson

bulibold: Ancelotti-fyring og ‘Det Nye Dortmund’

bulibold: Ancelotti-fyring og ‘Det Nye Dortmund’