logo.png

Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

- Det bliver aldrig en iPad, der står på sidelinjen. Big data i fodboldens verden

- Det bliver aldrig en iPad, der står på sidelinjen. Big data i fodboldens verden

Mængden af data i fodboldens verden eksploderer. Men hvordan pokker bruger man al den data til noget fornuftigt - og hvordan kan det blive en dansk konkurrencefordel. Det har udsendelsens to gæster et bud på

Af Jacob Staehelin

Hvad betyder husstandsindkomsten for et talent? Skal man tage på hotel én eller to nætter før en udekamp? Hvilke af de løbne kilometer gav mest udbytte?

Big Data kan blive en magtfaktor i fodboldens verden, for den, der er god til at håndtere og analysere data, er sandsynligvis også den, der har mest succes i fremtiden. AirBNB og Uber er ekspempler på virksomheder, der har bygget en forretning op om data - alt tyder på, at indvirkningen i sportens verden bliver lige så voldsom. 

I denne udgave af Mediano Special er emnet, hvad man kan få ud af Big Data i fodboldens verden. Gæsterne arbejder på hver sin måde med Big Data - men har samme mål: at udnytte enorme mængder af data til at give en indsigt, der kan ændre adfærd - og i sidste ende vinde flere fodboldkampe.

Den første gæst er Mads Davidsen, teknisk direktør i Shanghai SIPG, mens den anden er Frans Hjorth Hammer, chefkonsulent i KMD, medlem af bestyrelsen i DIF og Danmarks Olympiske Komite - og tidligere håndboldtræner på højeste plan.

De to gæster har haft et uformelt samarbejde om brugen af data, og kommer her med deres bud på, hvad Big Data i fodboldens verden rummer af muligheder - og her er der gode muligheder for, at Danmark kan blive et foregangsland. Mulighederne for at arbejde med data er tilstede og hvis man fra DBU og Divisionsforeningen får klubberne med, er det den korteste vej til at skabe bedre talenter og bedre resultater i jagten på europæisk succes.

 

 

Sådan planlægger, finansierer og udvikler man et nyt stadion - Mediano Fan besøger Silkeborg

Sådan planlægger, finansierer og udvikler man et nyt stadion - Mediano Fan besøger Silkeborg

Sunderland-fortællingen: Klub og fans på kollisionskurs i historisk nedtur

Sunderland-fortællingen: Klub og fans på kollisionskurs i historisk nedtur