Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Saftige Biografier, Det Dumme Svin og Per P og B&O

Fodboldministeriet: Saftige Biografier, Det Dumme Svin og Per P og B&O

Selvtægt, fodbolderindringer og en uventet quiz-udvikling er alle ingredienser i denne uges Fodboldministeriet. Og hvem er egentlig det største svin Landsholds-Lars har mødt på en fodboldbane? Lyt med i 18. udgave.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Det er mandag og Fodboldministeriet er derfor på banen for 18. gang. Producer-Sture møder op i godt humør på trods af sidste uges voksenmobning i datterens børnehave. Og det skyldes ikke mindst en gang selvtægt fra en af Ministeriets dejlige lyttere, som heller ikke var tilfreds med at høre om den behandling og oplevelse, som Sture var modig nok til at dele sidste mandag. Landsholds-Lars er til gengæld tilpas rasende og fløjtende ligeglad med, om Sture bliver drillet i børnehaven. Han har nemlig fortsat en skiferie og en knæskadet kone at bekymre sig om.

Ministeriet får diskuteret, hvad de egentlig synes om fodboldbøger. I kategorien biografier. Især de spillere, der udgiver bøger før karrieren er helt slut, kan ryge i problemer i et omklædningsrum, mener Landsholds-Lars. Men generelt er han mest rasende på dem, der skriver ubehagelige detaljer om andre end dem selv i en biografi. For en gangs skyld er Sture og Lars enige, mens Wolny må sejle i sin egen sø i den snak.

På balkonen er der igen skarpe spørgsmål fra lytterne, og her afsløres det blandt andet, hvem der er den mest svinske spiller, Landsholds-Lars nogensinde har spillet med eller mod. ”Vinderen” er fra Afrika, og han får ikke pæne ord med på vejen. Det gjorde Landsholds-Lars quiz'en til gengæld i sidste uge, da hovedpersonen højst overraskende bragte sig foran i den nye sæson. Det nye format lader til at passe ham, og derfor er selvtilliden høj hos Jacobsen op til anden runde i denne podcast.

Roulette-Runden venter stadig på at kunne sende den første gevinst fra LeoVegas videre til et godt fodboldformål efter en lytters valg. Alt det kræver er, at der rammes rigtigt på rouletten i podcasten. Drengene hepper tungt med, da en lytter, af kærlighed til Vejle Boldklub, vælger at satse hele møllen på rød og ønsker den eventuelle gevinst fra LeoVegas til Røde Kors og Nivå-Kokkedal Boldklubs aktiviteter omkring flygtningefodbold for asylansøgere.

Der er naturligvis også en anekdote om en tidligere topscorer, postbud og verdensmand i Per P News til sidst i Podcasten. Alt sammen får du i 18. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Mediano PL: "Kasper Schmeichel. Har I haft en finger med i spillet?"

Mediano PL: "Kasper Schmeichel. Har I haft en finger med i spillet?"

Francis Dickoh: Her er modellen, der kan rådgive spillere mod spilleafhængighed

Francis Dickoh: Her er modellen, der kan rådgive spillere mod spilleafhængighed