Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Her er - en af - hemmelighederne bag FC Københavns succes

Her er - en af - hemmelighederne bag FC Københavns succes

Frontrunner Podcast: Hør denne helt unikke podcast, hvor FC Københavns fysiske træner Anders Storskov fortæller om den stille revolution, som fodboldtræningen har gennemgået - og måske mest udtalt i FC København.

Af Peter Brüchmann

Hvis du interesserer dig for Superligaen og fodbold i almindelighed, så er der masser af ny viden at hente i dette unikke interview med Anders Storskov, som er fysisk træner i FC København. Dette gælder også, hvis du holder med hvilket-som-helst andet hold end FC København. Ja, måske gælder det især hvis du holder med andre hold end FCK.

I tiden med Anders Storskov og senere Ståle Solbakken som træner og manager har FC København nemlig taget nogle meget markante skridt - og det er vel at mærke skridt, hvor det virker som om, at hovedstadsklubben opnår fordele i forhold til konkurrenter ikke bare i Superligaen, men også i europæisk forstand.

FCKs spillere roterer kun ganske lidt fra kamp til kamp, de har forholdsvis få skader, de kommer sig hurtigt over skader og de er i stand til at præstere på højt niveau kamp efter kamp. Den slags varierer fra sæson til sæson, men set over en periode på nu 10-15 år er arbejdet efterhånden ganske interesse-vækkende, og derfor har maratonløberen Henrik Them valgt at invitere Storskov i studiet. I første omgang for at tale kobling og sammenligninger mellem fodbold og atletikken, men også for at dykke dybt ned i træningsmetoderne og filosofierne bag.

Der kan måles og bedømmes på mange parametre, og regnestykket vil sikkert se anderledes ud, hvis man spørger i andre klubber. Men det er især arbejdet med de såkaldt højintense løb og betydningen af dem, der er signifikant for FC Københavns arbejde.

Husk, at du skal abonnere på Frontrunner i din podcast-app, hvis du høre mere fra Henrik Them og Co., der udgiver nye podcasts hver uge. (artiklen fortsætter under Soundcloud-filen her)

Hør i Henrik Thems interview også, hvordan Storskov og FC København arbejder med:

  • Kost, drikke og ernæring op til og under kampe
  • Træning i vinterpausen, hvor spillerne ikke skal løbe hele julen for at være klar, men gøre noget helt andet
  • Hvad forskellen er på forberedelsen til en Superliga-kamp og en afgørende europæisk opgave
  • Hvor meget spillerne selv holder styr på og hvad meget staben skal sikre for dem?
  • Hvad er for og imod at varme op i pausen, så man ikke begynder 2. halvleg fra scratch?
  • Og meget mere.

Foto af Ståle Solbakken og Anders Storskov: Getty Images/Lars Rønbøg

Har Klopp de rette forudsætninger for at kunne vinde mesterskabet?

Har Klopp de rette forudsætninger for at kunne vinde mesterskabet?

Hammarby - hvor rødderne står fast når vinden blæser

Hammarby - hvor rødderne står fast når vinden blæser