Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Ud med Van Basten ind med Schjønberg

Fodboldministeriet: Ud med Van Basten ind med Schjønberg

Har Van Bastens forslag til regelændringer nogen gang på jord? Begynder Wolny et Kjellerup'sk comeback i Landsholds-Lars quiz'en? Og hvorfor har ministeriet været i Pirlos Hule efter mørkets frembrud? Få svarene i 20. udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Marco Van Basten er mytisk angriber i verdensfodboldens historie. Men det redder ham ikke for Landsholds-Lars' vrede i Fodboldministeriet. Jacobsen, Wolny og Producer-Sture tager nemlig samtlige af Van Bastens 10 forslag til regelændringer i fodbold, som hollænderen kom med efter han blev teknisk direktør i FIFA, under lup. Og det er ikke mange pæne ord de får med på vejen.

Måske hænger den negative indstilling sammen med de mange udfordringer der var forbundet med optagelsen af den 20. udgave af podcasten. Der var store forsinkelser for de tre ministre. Først fordi Producer-Sture skulle hjem med tog fra en fodboldtur i Hamborg, hvor han både var beruset og fik stjålet sin telefon. Og da han endelig var på perronen i København var Lars ude og passe sit job som Cheftræner for U/8 holdet i Skovshoved. Så det var blevet mere end mørkt før de tre gutter var samlet i Pirlos Hule. Og stemningen er ikke god, da mikrofonerne bliver tændt.

Det løfter dog lidt af stemningen, da Sture opdaterer sit verdenskort over steder, der er blevet lyttet til podcasten. Den tidligere FCK- og landsholdsspiller, Thomas ”TK” Kristensen har selv mailet ind med nye lande, som han har spillet Asian Champions League i, mens han lyttede til Fodboldministeriet på rejserne. Også Lars' beretninger fra den veloverståede skiferie falder også i god jord på et tørt sted.

Dagens spørgsmål fra lytterne bringer Landsholds-Lars fra Cristiano Ronaldo til dødboldstræning, og så er der skrevet ind på vegne af selveste bestyrelsen i storklubben IS Skævinge Fodbold, som gerne vil have en tur i Roulette-Runden for at vinde penge fra LeoVegas til et godt formål. Landsholds-Lars quiz'en er løbet helt af sporet efter jul, hvor det er lykkedes for hovedpersonen at luske sig til en kæmpeføring. Wolny håber dog på vendepunktet er nået, efter Producer-Sture giver Wolny underdog-rollen og mener, at han skal være ligesom Kjellerup i den danske pokalturnering.

Og så er det i denne uge, at du finder ud af, hvilken legende der nu skal hyldes, elskes og grines af i de næste mange uger af Fodboldministeriet efter Per Pedersens optagelse i Hall of Fame. Valget er faldet på en mand i den helt anden ende af banen. En mand der var lavet af det pureste stål. Som tacklede så knogler og benskinner sang. Og hvis karriere i den grad har kastet mange anekdoter af sig.

Alt sammen får du i 20. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Michael Campanella/Getty Images

bulibold: "Relegationsspiel er en af de mest imødesete kampe"

bulibold: "Relegationsspiel er en af de mest imødesete kampe"

Mediano PL: Får vi nogensinde en duo som Yorke og Cole at se igen?

Mediano PL: Får vi nogensinde en duo som Yorke og Cole at se igen?