Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Barsel, Vodbinderen og nr. 23

Fodboldministeriet: Barsel, Vodbinderen og nr. 23

Barsel? Har man egentlig sådan noget som fodboldspiller? Hvem hører til i en super-sub top-3? Og hvad er en vodbinder egentlig? Svarene får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet.

AF Sture Sandø & Christian Wolny

Fodboldministeriet er tilbage med udgave nr. 21. Denne gang snakke Landsholds-Lars Jacobsen, Wolny og Producer-Sture om barsel i topfodbold. Hvorfor har fodboldspillere ingen barsel? Og hvorfor vil de ikke have det? Lars fortæller om at få børn fra en fodboldspillers synspunkt, hvor det at risikere at miste sin plads i startopstillingen kan være vigtigere end at bruge tid med sit nyfødte barn og familie umiddelbart efter en fødsel.

Producer-Sture er kommet sig over sin schlachtenbumler-tur til Hamborg i sidste uge, men igen er AGF stenen i hans ellers så store sko. Og det sætter en dæmper på humøret. Det samme sker for de andre i løbet af Landsholds-Lars quiz'en, hvor hovedpersonen er ved at sætte sin føring over styr og bestemt ikke er tilfreds med noget som helst i den sammenhæng.

Dog løfter stemningen sig en smule, da Lars får anledning til at fortælle en flot historie om dengang, hvor dommerlegenden Finn Lambek, for den beskedne pris af blot tre pilsnere, holdt hånden over Jacobsen efter nedslagtning af en tysk modstander i en ungdomslandskamp. Verdenskortet tæller nu 24% af hele jordens samlede antal nationer, hvor der er blevet lyttet til Fodboldministeriet, men der skal mere til at imponere en nypensioneret højreback. Jacobsen bliver dog mildest talt meget imponeret af dagens deltager i roulette-runden kort efter.

Dagens spørgsmål fra lytterne bringer panelet forbi dufte-doping inden fodboldkampe og en top-3 over super-subs i fodbold. Og så er der naturligvis nyt om en af de helt tunge i dansk fodbolds historie i Schjønberg News, hvor lytterne i denne uge forkæles med hele to anekdoter om den tidligere vodbinder og landsholdskæmpe Michael Schjønberg. Og vi er på den helt store klinge her, da den ene omhandler ømme testikler, og den anden både har Giovanni Trappatoni og Otto Rehhagel med. Alt sammen får du i 21. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano PL: Wenger er gået fra at være en revolutionær til at blive en dinosaur

Mediano PL: Wenger er gået fra at være en revolutionær til at blive en dinosaur

Mediano U: Her er den store introduktion til dansk ungdomsfodbold

Mediano U: Her er den store introduktion til dansk ungdomsfodbold