Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Inden Rumænien: Gå efter det åbne slagsmål

Inden Rumænien: Gå efter det åbne slagsmål


Danmark møder Rumænien søndag aften i VM-kvalifikationen. Kravet er sejr og her giver Mediano opskriften

Af Jacob Staehelin

Det er til tider helt på sin plads at hive flosklerne frem. Dem der i stil med 'vind eller forsvind', 'skæbnekamp' og lignende. For det danske landshold står i en skidt position inden opgøret mod de rumænske værter. Polen er fire point foran, Montenegro ligger også foran Danmark og Åge Hareide har selv sagt, at de point, der kan smides, allerede er blevet smidt.

I denne podcast diskuterer Jonathan Hartmann, akademitræner i Lyngby, og tidligere professionel fodboldspiller Francis Dickoh kampen, der vises på Kanal 5. Vi zoomer ind på, hvad Rumænien er for en størrelse, for som Jonathan Hartmann påpeger, så er holdet - for nu at holde fast i flosklerne - den største stjerne. Der er ikke de profiler, som eksempelvis Polen, Montenegro eller for den sags skyld Kasakhstan råder over. Til gengæld er det et hold, der kan forsvare, hvilket sommerens slutrunde var et godt eksempel på. Så udfra en tese om, at Rumænien efter al sandsynlighed vil stå dybt og satse på omstillinger, hvad er så den danske medicin mod det?
 

Medianos faste partner på landsholdsudsendelserne er Oddset, og her tror man på et målfattigt opgør. Således giver under 2,5 scoringer blot 1,55, mens flere mål giver 2,4. Og at kampen på forhånd vurderes til at være ualmindeligt lige illustreres af, at Danmark er spinkel favorit til odds 2,65, mens rumænsk sejr giver 2,8. De odds finder du på oddset.dk/mediano

Panelet vender muligheden for igen at benytte sig af den formation, der gav en sejr på 4-1 i Parken mod Kasakhstan: 4-3-3. Den model taler begge for, mens der er flere forbehold overfor Hareides normale 3-5-2.

Vi diskuterer de tre kæders sammensætning, men nok så vigtigt fokuserer vi også på, hvordan kæderne skal bruges til at få den åbne slagudveksling, der er nøglen til at åbne et rumænsk forsvar. For som det påpeges, er det danske holds kvaliteter ikke nødvendigvis til at spille sig igennem en kompakt defensiv på Barcelona- eller Ajax-vis. Der skal lægges pres med indlæg, udnyttelse af dødbolde og hastighed.

Sker det, så er bedste bud fra panelet, at det ender med en dansk sejr på 2-1, hvilket Oddset belønner med pæne 10,5.

God fornøjelse.
 

Foto: Lars Rønbøg

Eksklusivt interview med Tom Vernon om Right to Dream: Talenter for 30 mio., ny satsning på kvinder og historien bag akademiet i Ghana

Eksklusivt interview med Tom Vernon om Right to Dream: Talenter for 30 mio., ny satsning på kvinder og historien bag akademiet i Ghana

Mediano PL: Wenger er gået fra at være en revolutionær til at blive en dinosaur

Mediano PL: Wenger er gået fra at være en revolutionær til at blive en dinosaur