Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Millionerne, nedgroede negle og Schjønberg vs. 10-årig Schmeichel

Fodboldministeriet: Millionerne, nedgroede negle og Schjønberg vs. 10-årig Schmeichel

Hvad stiller man op med den gode løn som fodboldspiller? Hvornår skal man begynde at lægge til side til pensionen? Og skal man investere i vindmøller? Har David Nielsen evnerne til at blive landstræner? Og hvad er der med Vodbinderen og Schmeichel Junior? Svarene får du i 22. udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Det har været en begivenhedsrig uge for de tre musketerer i Fodboldministeriet. Ikke mindst for Lars Jacobsen, der ifølge egen øjenvidneberetning kun overleverede turen ind til Pirlos Hule takket være køreevner, der alene matches af den øverste del af Formel 1 feltet.

Igen står producer-Sture for skud, når Lars lige skal af med dagens frustrationer. Denne gang er den unge mand dog selv ude om det, da han glemte, at han for første gang i historien skulle have kondivand med. Den slags slipper man ikke ustraffet fra i Fodboldministeriet.

Den gode stemning kommer tilbage under snakken om, hvordan fodboldspillere kan og skal leve resten af livet for de penge, de når at tjene i løbet af karrieren. Det siger en af klichéernes mødre i hvert fald, at de skal. Fodboldministeriet kigger nærmere på, hvordan det egentlig fungerer. Findes der et beløb, der sikrer dig for livet? Hvornår begynder tankerne at spille ind hos en aktiv spiller? Og vi kommer helt tæt på, hvad og hvordan Landsholds-Lars Jacobsen selv gjorde for at sikre sig til livet efter karrieren.

Landsholds-Lars quiz'en er pludseligt begyndt at gøre hovedpersonen nervøs igen, efter Wolny satte gang i sit Kjellerup-comeback. Jacobsen lægger ikke skjul på, at han føler der er tale om en konspiration med aftalt spil og matchfixing. Det er hverken kønt eller sympatisk, men den rutinerede ræv kender alle tricks i bogen og er ikke bange for at bruge dem. Om det lykkes ham at vende bøtten i denne uge skal ikke afsløres på forhånd, men det er en meget tæt afgørelse, som dommer Sture næsten må afgøre på målfoto.

Verdenskortet runder en milepæl og tæller nu 25% af hele jordens samlede antal nationer, hvor der er blevet lyttet til Fodboldministeriet, ifølge Producer-Stures app. Og dagens spørgsmål fra lytterne bringer snakken fra nedgroede negle og helt til om David Nielsen kan blive landstræner. Og så er der naturligvis nyt om stålmanden og Vodbinderen fra Esbjerg i Schjønberg News, hvor lytterne i denne uge kan høre anekdoten om dengang landsholdskæmpen Michael Schjønberg lagde grunden for det nuværende landsholds stærke defensiv, da han pludselig trænede med en 10-årig Schmeichel junior.

Alt sammen får du i 22. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano besøger Right to Dream Academy i Ghana

Mediano besøger Right to Dream Academy i Ghana

Efter landskampen - hvad er det, Hareide vil?

Efter landskampen - hvad er det, Hareide vil?