Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano PL: "Tiden er løbet fra managers som David Moyes"

Mediano PL: "Tiden er løbet fra managers som David Moyes"

Mediano PL er tilbage i vante rammer når Johannes Thorup og Oscar Rothstein giver os hele 32. runde og mere til. Her kan du høre om perspektiverne for hold som Tottenham, Leicester, Swansea og Sunderland, mens vi også forsøger at forstå hvad Mark Hughes vil med Stoke. 

Af Daniel Sichlau

Fra de højeste tinder i sin karriere til en faretruende nedrykning med The Black Cats. David Moyes har efterhånden prøvet det meste. I sin spæde begyndelse førte han Preston North End op i rækkerne for derefter at drage mod Everton og bygge klubben op. Kontinuerligt gode resultater for den rødhårede skotte imponerede i det britiske, hvor der især blev lagt mærke til præstationerne versus det begrænsede budget.

Da Sir Alex Ferguson udpegede Everton-manageren som sin afløser stod det klart at Moyes fik sit livs chance: Overtag et nykåret mesterhold i Manchester United og før dem lige så langt som jeg. Tilliden var stor i United. En 6 år lang kontrakt blev annonceret med Moyes, men som de fleste ved, var det blot symbolpolitik i en moderne fodboldverden, hvor både snoren og tålmodigheden er kortere end nogensinde før. 

I foråret 2014 blev David Moyes fyret i Manchester United, men blot et halvt år senere tog han over i Real Sociedad i november 2014. Her havde han begrænset succes i den fodboldgale baskiske klub, hvis selvforståelse har rødder tilbage til starten af dette årtusinde, hvor de var lige ved at snuppe det spanske mesterskab. Et år var han også en færdig mand i Sociedad. 
Fra at stå i spidsen for et af Premier Leagues mest succesfulde hold til færdig mand i spansk midt- og bundstrid. Mange spekulerede i om et rigtig sabbatår var det der skulle til, og hovedpersonen selv var da heller ikke afvisende overfor tanken om at trække sig tilbage for en lidt længere periode, mens de friske sår helede. 

Et halvt år senere måtte Roy Hodgson sande at han ikke var manden der skulle føre det engelske landshold til store triumfer. Et chokerende exit til EM-slutrundens overraskelse Island blev for meget for det engelske fodboldforbund som fyrede ham på gråt papir. Sam Allardyce var ny mand i stolen og det efterlod en ledig plads i Sunderland, der havde brug for en erfaren mand til endnu en sæson, i den lidt for spændende ende af tabellen. David Moyes blev hurtigt tilknyttet jobbet og nu står vi midten af april. Sunderland ligger ubehjælpeligt fast på sidstepladsen og David Moyes har vist sig at være en presset. Senest dummede han sig gevaldigt da han viste sig som en ronkedor overfor en kvindelig BBC-reporter med følgende trussel:

You were just getting a wee bit naughty at the end there, so just watch yourself. You still might get a slap, even though you’re a woman. Careful the next time you come in.
— David Moyes til BBC's Vicki Sparks

Udover at være i sportslige problemer trækker Sunderland endnu engang overskrifter i den kulørte presse. Uro bag kulisserne i toppen af klubben, den rædselsfulde Adam Johnson-sag og nu David Moyes der har bestilt billet til The Championship på vegne af Sunderland. 

I denne udsendelse dykker vi ned i David Moyes' Sunderland, men vi tager os også god tid til at komme rundt til alle de klubber som også fortjener at blive talt om.

Hør blandt andet om Mark Hughes' Stoke der ligner et hold i identitetskrise. Hvad er det Mark vil i Stoke-on-Trent? Og var bruddet med Pulis-æraen egentlig begyndelsen på enden for Stokes spillemæssige identitet?

Hvad har Pochettino bygget op i Tottenham? Og kan man ligefrem påstå at Tottenham nu har et bedre fundament for fremadrettet succes end Arsenal? 

Hør også om Leicester, Swansea, Hull, Watford og klubben der ikke huer Johannes Thorup....
Burnley.

Alt dette og meget mere i denne lange udgave af Mediano PL.

Programmet præsenteres i samarbejde med vores trofaste partner Oddset. Uden Oddset, intet Mediano PL. Så hvis du vil sætte din fodboldviden på spil, så kan du gøre det via Oddset.dk/Mediano.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Joakim Mattsson: Jeg underskrev min egen dødsdom i Vendsyssel

Joakim Mattsson: Jeg underskrev min egen dødsdom i Vendsyssel

Er det her FC Nordsjællands mesterskabsforsvar anno 2022?

Er det her FC Nordsjællands mesterskabsforsvar anno 2022?