Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Klubloyalitet og højdespring

Fodboldministeriet: Klubloyalitet og højdespring

Hvilke tanker gør fodboldspillere sig om klubloyalitet, når kontrakten udløber eller ambitionerne er større end klubbens niveau? Bliver den flotte roulette-stime udbygget til tre på stribe? Og kan Landsholds-Lars holde afstanden til Wolny i quiz''en? Få svarene i denne uges Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Landsholds-Lars møder sløj op til denne uges podcast. Måske er det derfor humøret hænger lidt, selv om der for en gangs skyld ikke er så meget at være rasende over. Ikke engang at Wolny skal til at arbejde igen, og dermed presser de faste tidspunkter for at optage Fodboldministeriet, kan gøre ham irriteret, lige som Producer-Stures kasket heller ikke får kommentarer med på vejen.

Også i sin egen quiz er formen sløj for Jacobsen, der er i overhængende fare for at sætte den store føring over styr, hvis ikke han får strammet op. Til gengæld lever den gamle landsholdskæmpe op i denne uges tema, hvor der diskuteres om spillere kan have samme forhold til følelser og kærlighed til klubber, de spiller i, som fansene har. De forskellige scenarier og situationer vendes, og Landsholds-Lars deler flittigt ud af egne erfaringer med skiftet fra barndomsklubben OB, og de flere perioder i FCK, der gjorde Københavnerklubben til hans klub. Og så kan du også høre om dengang, Jacobsen modtog en mulighed for at komme til Brøndby frem for at slutte karrieren i fransk fodbold.

I denne uge er der også mulighed for at slå rekord i roulette-runde, fordi der kan sendes penge fra LeoVegas, til en af lytternes gode fodboldformål, for tredje gang i streg. Den store mulighed får Wolnys guldjeton til at sidde løst i jagten på rekorden. Og så er der som altid gode spørgsmål til de gamle sure mænd på balkonen fra verdens bedste lyttere. Og i denne uge er der for første gang specifikke spørgsmål til producer-Sture.

Naturligvis er der også update på, hvor langt podcasten er fra verdensherredømmet, når de nyeste lande, hvor der er lyttet til Fodboldministeriet, tilføjes den efterhånden lange liste i Stures app. Og måske er den store målsætning om at få et lyt i Nordkorea ikke længere så langt fra at blive indfriet...

Anekdoter om legender er alle gamle fodbolddrenges favorit, når det kommer til hygge og tidsfordriv. Og Landsholds-Lars hiver en af de helt specielle op af lommen i denne uges Schjønberg News. Det viser sig, at den lange vodbinder fra Esbjerg som 17-årig udfordrede den lokale klubmester i højdespring til en duel – alene for at få mulighed for at se en fodboldkamp liggende på den store pude, som højdespringeren trænede på...

Alt sammen får du i 26. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano Superligas 'table of justice': FCN fortjener bronzen og Horsens fortjener 1. division

Mediano Superligas 'table of justice': FCN fortjener bronzen og Horsens fortjener 1. division

Eibar – den umulige succeshistorie

Eibar – den umulige succeshistorie