Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: 3-5-2, Kasket-quiz og Schjønberg meets Schumi

Fodboldministeriet: 3-5-2, Kasket-quiz og Schjønberg meets Schumi

Hvad skete der, da Landsholds-Lars blev overhalet af Michael Schumacher på en lægeklinik i München? Kan en helt særlig quiz-udgave læge sårene i studiet? Og hvad kræver det at lykkes med den klassiske formation 3-5-2? Få svarene i 23. udgave af Fodboldboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Det er langt fra overraskende, at Producer-Sture møder op i højt humør efter AGF's sejr i Viborg. Det var det til gengæld, at han ikke var beruset. Det findes der naturligvis en god forklaring på, som både Landsholds-Lars og Wolny er taknemmelige for. At den gamle landsholdskæmpe Lars også er i godt humør er til gengæld en sjældenhed af dimensioner. Årsagen bag mandagens anden overraskelse har til gengæld noget med vejret at gøre. Og så at Jacobsen har åbnet en hel speciel sæson, som han åbenbart har kørende hele april måned hvert år.

Det gode humør udnyttes hurtigt til at sætte gang i en omgang nørderi deluxe, når Landsholds-Lars forklarer alt om succes og fiasko bag det efterhånden meget udbredte 3-5-2 system, som er blevet mere og mere populært, efter at Contes Chelsea stryger direkte mod det engelske mesterskab med det som foretrukket værktøj. Jacobsen definerer kriterierne til, hvad det kræver at spille med tre centrale forsvarsspillere foran målmanden, og der gives også et godt bud på, hvorfor det samme ikke ser ud til at fungere for Åge Hareide og det danske landshold.

Der lægges endeligt låg på det store åbne og betændte sår mellem Lars og Wolny på den ene side, og Producer-Sture på den anden, der har kastet dårlig stemning i over en uge, efter de to førstnævnte mente, at Sture skyldte en omgang kondivand. En konklusion den hårdtprøvede mand hverken kunne genkende eller acceptere. Forsoningen kommer i hus takket være indblanding fra Danskfodbold.com, der har udarbejdet en quiz udelukkende med det formål, at få lukket den ubehagelige sag. Det lykkes med bravour, og så var alt godt, selv om det skete på bekostning af den legendariske Landsholds-Lars quiz i denne uge.

LeoVegas giver som altid en lytter en tur på rouletten, hvor der kan vindes penge til en god fodboldsag, og så er der spørgsmål fra verdens bedste lyttere, som denne gang bl.a. kaster en anekdote fra Lars af sig, som bringer os tilbage til en dansk sejr i Stockholm, hvor spillerne pludselig blev pjasket til med spildevand fra VIP-logen på etagen over omklædningsrummet…
I Schjønberg News kommer vi endnu tættere på stålmanden fra Esbjerg. Denne gang afslører en anekdote, at ikke engang en verdensstjerne som Michael Schumacher kunne formilde den danske klippes trang til at smadre igennem til en fodboldtræning. Og efterfølgende fortæller Lars Jacobsen om dengang han selv blev overhalet indenom af selvsamme Schumacher på en lægeklinik i München.

Alt sammen får du i 22. udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Alex Livesey/Getty Images

Velkommen ombord på Verdens Bedste Fodboldrejse

Velkommen ombord på Verdens Bedste Fodboldrejse

Mediano PL - 2 Match Special: Det mærkværdige topopgør på Etihad og Koemans forfejlede 3-backkæde

Mediano PL - 2 Match Special: Det mærkværdige topopgør på Etihad og Koemans forfejlede 3-backkæde