Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Mediano PL - 2 Match Special: Det mærkværdige topopgør på Etihad og Koemans forfejlede 3-backkæde

Mediano PL - 2 Match Special: Det mærkværdige topopgør på Etihad og Koemans forfejlede 3-backkæde


Mediano PL fejrer landskampspausens afslutning ved i denne uge at kaste os ud i et nyt formatkaldet:  2 Match Special.
Formatet er simpelt. Det er to kampe på en time, hvor vi dykker ned i kampenes taktiske lag og ser på flere isolerede situationer. Til at løfte den opgave har vi inviteret First Team Coach i FC Roskilde Rasmus Monnerup, og han har flere skarpe analyser med i rygsækken.
 

Af Daniel Sichlau

Guardiola famler ikke, men han mangler stadig at finde svaret på hvordan hans hold skal spille i England. Det er Monnerups analyse efter weekendens topopgør mod Arsenal. Her kunne vi opleve Jesus Navas på højreback i en City-opstilling med 6 deciderede offensivspillere fra start.

Hvad lå egentlig bag det taktiske greb? Faldt Navas igennem? Og begik Guardiola egentlig kun den fejl at hive Sterling ud til fordel for Yaya Touré? Vi ser nærmere på City-mandskabets præstation fra første til sidste fløjt. Hvori lå de taktiske justeringer? Og er det bare Guardiolas lod at have minimum en central forsvarsspiller der fejler hver kamp?

I Arsenal-lejren må Wenger også have dybe panderynker. Til trods for det hæderlige resultat blev hans opstilling udspillet af Manchester City gang på gang. Hvorfor stille med Xhaka og Coquelin på midten, når de ikke komplimenterer hinanden i deres spil? Hvorfor er det at Mustafi presser alt for højt frem? Og hvad er egentlig meningen når de spiller med Welbeck og Giroud oppe foran, men ikke spiller dem rigtigt? Monnerup giver en del af svarene og stiller også selv en del spørgsmål i denne del af udsendelsen.

Rasmus Monnerup holder øje med om Manchester City har ændret på noget på onsdag, når de tager til Stamford Bridge. Her gætter Rasmus på en uafgjort mellem Chelsea og Manchester City, hvilket giver odds 3,40 hos vores partnere på Oddset.

Vi drager også til Liverpool, hvor det berømte og berygtede Merseyside Derby fandt sted. Her dykker vi ned i Ronald Koemans fejlagtige dispositioner i forhold til formationen som, i følge Rasmus Monnerup, koster minimum to mål.

Hvorfor er det at Ross Barkley taber hovedet? Hvilke fejltagelser bliver der begået gang på gang når Liverpool skal forsvare sig på standardsituationer? Hvilket til stadighed får værten til at rive solide hårtotter ud af hovedbunden.

Det og meget mere i denne 2 Match Special som vi gentager på torsdag d. 6. april, hvor vi ser nærmere på Manchester United - Everton og Chelsea - Manchester City med Rasmus Monnerup tilbage i rollen som taktisk vismand og ekspert.

Programmet præsenteres i samarbejde med vores partner Oddset. Sidder du med et par mønter i lommen og har du mod på at spille på din fodboldviden, så vælg Oddset. De er med til at gøre det muligt for os at sende Premier League-podcasts til jeres podcastapp uge efter uge. Du finder odds på Oddset.dk/Mediano.

Foto: Mark Robinson - Stringer / Getty Images

Fodboldministeriet: 3-5-2, Kasket-quiz og Schjønberg meets Schumi

Fodboldministeriet: 3-5-2, Kasket-quiz og Schjønberg meets Schumi

Ankersen som komiske Ali, nedryknings-nuller-mænd og slut med Duncan-bolden

Ankersen som komiske Ali, nedryknings-nuller-mænd og slut med Duncan-bolden