Vi giver det smukke spil tid, ord og perspektiv. 
Vi ønsker at skabe scenen for den store fodboldoplevelse.
Skabt af dig og af os.

Fodboldministeriet: Syg kultur, nye lyde og en flyvende bagersøn

Fodboldministeriet: Syg kultur, nye lyde og en flyvende bagersøn

Hvad er der galt med posts på sociale medier af livet som velbetalt fodboldspiller? Og hvad kan man gøre ved det? Hvordan fik Schjønberg en bagersøn til at flyve? Og hvilke instrumenter kommer med en Fodboldministeriets nye legende-news-jingle? Få svarene i 27. udgave af Fodboldministeriet.

Af Christian Wolny & Sture Sandø

Fodboldministeriet forsøger igen i denne uge at tyvstarte ugens podcast ved at optage om søndagen i stedet for mandag. Det resulterer i en fnysende og rasende Landsholds-Lars fra start, da hans vej til studiet er pakket med loppemarkeder med tilhørende flokke af dårlige bilister.

Den dårlige stemning har dog svært ved at modstå de mange gode indspark fra verdens bedste lyttere i denne uge, hvor der blandt andet er en anekdote fra en af Jacobsens gamle klassekammerater, der afslører om Landsholds-Lars også var rasende som barn. Og så bløder den gamle gnavpot for alvor op, da Wolny og Producer-Sture fortæller ham, at små 300 lyttere har stemt om, hvilke instrumenter huskomponisten Mads Julius Dyrst skal bruge, når han komponerer podcastens tredje jingle til samlingen. Lars hepper personligt meget på didgeridoo er blandt de udvalgte. I podcasten finder du af, om den nåede gennem nåleøjet.

I ugens løb medvirkede Watfords anfører Troy Deeney i et radioprogram på BBC, hvor han argumenterede for, at kulturen i moderne topfodbold er syg, når 74% af de spillere, som får kontrakt som 18-årige, ikke længere er i sporten som 24-årige. Og at det bl.a. skyldes deres manglende evne til at perspektivere livet som fodboldspiller og tænke på et liv uden og efter fodbold. Landsholds-Lars er enig i meget af det, og ministeriet tager en debat om, hvad det er, der er galt, hvornår og hvorfor det er sket, og hvad der kan gøres ved det.

Der er naturligvis også plads til Lars Jacobsens egen quiz, hvor Wolny fik udlignet i den samlede stilling i sidste uge, og et godt formål inden for fodboldens vegne får som altid en tur i roulette-runden for at vinde penge fra LeoVegas.

Lytternes spørgsmål kommer vidt omkring fra vanvittige klubpræsidenter og til gode anførere. Hvad har Peter Degn og David Nielsen til fællles? Det kan du finde ud af i denne uges Schjønberg News, hvor legendens faste hånd på banen kaster et par underholdende anekdoter af sig. Vi træner som vi spiller kamp er præmissen. Og det skal de unge lige vende sig til – med venlig hjælp fra vodbinderen på venstre wingback.

Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Husk at du hver mandag kan få Fodboldministeriet direkte ind på din telefon eller iPad ved at ved at abonnere på podcasten i iTunes eller Soundcloud.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mediano CL: Kan Allegri stoppe fodboldeuropas nye darlings?

Mediano CL: Kan Allegri stoppe fodboldeuropas nye darlings?

Superliga-podcast: Pavlovic - ketchup-effekt eller one-shot? Nedrykker - Horsens eller Esbjerg?

Superliga-podcast: Pavlovic - ketchup-effekt eller one-shot? Nedrykker - Horsens eller Esbjerg?